Nem volt bereteszelve a kapunk

kr foci 1Siralmas kép, siralmas játék.

A labdarúgó NB III Keleti csoportjának 19. fordulójában a Putnok együttesét fogadta a Termálfürdő FC Tiszaújváros. A találkozót a Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értelmében zártkapusnak nyilvánították a koronavírus járvány terjedése miatt. A mérkőzésen 3-1 arányú vendégsiker született.

Tiszaújváros - Putnok 1-3 (0-1)

Tiszaújváros, zárt kapu. V.: Kovács.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. - Burics (Molnár M.), Nagy D. (Fodor), Pap, Kristófi, Csicsek, Tóth M., Bokros (Horváth), Márton, Kulcsár, Bene. Edző: Gerliczki Máté.

Putnok FC: Lékai - Nyisalovits, Kercsó, Zimányi, Vajda, Katona (Szilágyi), Lakatos, Marczis, Keményffy, Arday, Ádám (Takács). Edző: Nagy Csaba.

Hiába a jó tavaszi idő, ezúttal nézők nélküli üres lelátókkal nézhettek szembe a csapatok. A Magyar Labdarúgó Szövetség a múlt héten, szerdán jelentette be a korlátozást, zárt kapuk mögött kellett megrendezni valamennyi bajnoki labdarúgó mérkőzést. A Tiszaújváros legutóbbi a Putnok elleni mérkőzésén ősszel idegenben 1-0-ra győzött és most hazai pályán is a 3 pont megszerzésére készült. A hazaiaknál sok volt a hiányzó, Lippai és Gelsi eltiltás, Tóth Simon, Hussein, Kundrák, Bussy, Orosz, Kovács és Galambvári sérülés miatt nem állt a hazai vezetőedző rendelkezésére.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, a jelenlévők a napokban elhunyt Haisz Imrére emlékeztek, aki tagja volt az 1969-ben az NB III-as bajnokcsapatnak, később pedig sportvezetőként is szolgálta a klubot.

A különleges körülményhez csak nehezen alkalmazkodtak a csapatok, az első helyzetre 32 percig kellett várni. Ekkor Márton lőtt távoltól kapura, de Lékai résen volt. Három perccel később egy tiszaújvárosi védelmi hiba után megszületett a találkozó első gólja. Egy vendégszöglet után röviden mentettek a hazai védők, a labda a teljesen üresen álló Kercsó elé került, aki 15 méterről bevette Tóth kapuját 0-1.

A félidő hátralévő részében a 40. percben Katona szabadrúgását tenyerelte a hazai kapus szögletre, majd két perccel később Márton beadását követően Nagy Dávid egyenlíthetett volna, de fejese elkerülte a vendégkaput.

A második játékrészt lendületesen kezdték a házigazdák, ám a helyzetek rendre kimaradtak. A putnoki kapus, Lékai nem panaszkodhatott a „munkanélküliségre”, több védenivalója is akadt ebben az időszakban. Az 59. percben aztán újabb gólt szerzett a Putnok. Egy középre adott labdával Katona indult meg az újvárosi kapu irányába, Bene csak szabálytalanság árán tudta megakadályozni a gólszerzésben. A játékvezető tizenegyest ítélt, a vétkes hazai labdarúgónak pedig sárga lapot adott. Gerliczi Máté erősen vitatta a 11-es tényét, de Kovács Tamás már nem változtatta meg döntését. A megítélt büntetőt Ádám nagy erővel rúgta a kapuba 0-2.

Úgy festett, ezután már nem lesz esélye a vendéglátóknak a gólszerzésre, de negyedórával a vége előtt megszületett a várva-várt hazai találat. Nyolcadik szögletét végezte el a Tiszaújváros és egy lecsorgó labda után Csicsek fejelt közelről a vendégek kapujába 1-2.

A gólt követően abban bízhattak a házigazdák, hogy 15 perc alatt összejön az egyenlítés. A hátralévő időszakban a Tiszaújváros igyekezett mindent megtenni annak érdekében, hogy gólt szerezzen, de a 90. percben szertefoszlottak a hazai álmok. Fodor fejelt ellenfélhez egy labdát, Katona Kercsóhoz továbbított, aki 15 méterről laposan lőtt a vetődő Tóth mellett a hálóba 1-3.

A hátralévő néhány percben az eredmény már nem változott, így ezúttal is 3-1-es vereséget szenvedett a Tiszaújváros.

Gerliczki Máté együttese 26 pontjával továbbra is a 7. helyen áll. A bajnokságban jelenleg jobb gólkülönbségével vezet a 38 pontos DEAC az ugyancsak 38 pontos Füzesgyarmat előtt. A harmadik helyen a Cegléd áll 36 megszerzett ponttal.

Gerliczki Máté: A kialakult helyzetben nem volt könnyű dolgunk, mert sok volt a hiányzó. Azt viszont el kell ismernem, hogy a mostani mérkőzésen jobb volt az ellenfél.

Nagy Csaba: A találkozón megérdemelten nyert csapatom. Az előzetes taktikai utasításokat igyekeztünk hellyel-közzel betartani. Örülök a 3 pont megszerzésének.

Az MLSZ elnökségének hétfő délutáni döntése értelmében a szakszövetség felfüggesztette valamennyi bajnoki mérkőzését. A tiszaújvárosi labdarúgók - beleértve az utánpótlás játékosokat is - a továbbiakban egyéni edzésterv szerint készülnek. A bajnokságban az újvárosiak, - amennyiben lesz folytatás - Tállyán játsszák következő mérkőzésüket.

További eredmények
Hatvan - DEAC 0-1
Balassagyarmat - Tállya 0-2
Jászberény - DVSC II. 3-3
Cegléd - DVTK II. 5-0
ESMTK - Gyöngyös 0-0
Eger - Füzesgyarmat 1-0

tabella