Kétszáz tonna hulladék égett

kr tuz 1Háromszáz négyzetméteren égett a veszélyes hulladék, amit négy órán keresztül oltottak a tűzoltók.

Ipari tűzesethez riasztották a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelem tűzoltóit. Március 12-én az esti órákban kigyulladt a hulladékkezeléssel foglalkozó Ecomissio Kft. egyik raktára.

Az acélszerkezetű nyitott tároló színben, mintegy háromszáz négyzetméteren égtek a hordókban és konténerekben tárolt anyagok. A tüzet a helyi létesítményi, valamint a tiszaújvárosi, a mezőcsáti, a miskolci, a mezőkövesdi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók oltották el.

- A tűzben több mint 200 tonna begyűjtött hulladék égett el - nyilatkozta lapunknak Képes Tibor, az Ecomissio Kft. ügyvezetője. - Az említett raktárban lévő hulladékot a mi cégünk nem kezelte, mindössze tárolta, hiszen ezek az anyagok továbbszállításra vártak. Mi ugyanis nem minden hozzánk beérkező hulladékot égetünk el. Amennyiben létezik célszerűbb megoldás, úgy törekszünk arra, hogy annak eleget tegyünk és továbbítjuk azoknak a hulladékkal foglalkozó cégeknek, amelyek ezt átveszik, és megfelelően kezelik. A tűz okát még vizsgálják. Annyit azonban már tudunk, hogy a hulladéktároló közepén keletkezett a tűz. Mivel mindez már munkaidőn kívül történt, az Ecomissio Kft. dolgozói nem voltak veszélyben, személyi sérülés nem történt.

A katasztrófavédelmi mobil laborok folyamatosan méréseket végeztek az érintett telephelyen és a város különböző részein. A mérések egyik helyszínen sem mutattak ki egészségre ártalmas károsanyag-koncentrációt a levegőben, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

ema