Megnyíltak a játszóterek, enyhülnek a korlátozások

kr jaszoterSokan várták már, sokan ki is használják a lehetőséget: végre lehet játszóterezni.

Az elmúlt hetekben legtöbbször felmerülő kérdésre végre örömteli válasz érkezett: megnyithatnak a játszóterek, szabadtéri fitneszparkok, sportpályák. A város működése lassan újra visszaáll a régi kerékvágásba.

A Városgazda Kft. munkatársai fertőtlenítik a játszótereket, elbontják a kordonokat - számolt be a hírekről Dr. Fülöp György polgármester a prevenciós bizottság pénteki ülése után, majd a templomok nyitásáról, a szertartásokról is szólt.

Kedden kibővített ülést tartott a bizottság, melyen szó esett az újabb szabályokról, az elkövetkező időszak lehetséges forgatókönyveiről és a város fokozatos újraindításáról.

- Természetesen nem térhet vissza minden egyik napról a másikra a régi, jól megszokott kerékvágásba - mondta a polgármester -, továbbra is számolnunk kell a járványveszéllyel, illetve az elmúlt tíz hét hozadékaival.
Továbbra is június 2-át látjuk reális időpontnak, összhangban a kormányzati döntésekkel. Az újraindulás tervezése során minden céges és intézményi sajátosságot, szükség esetén egyéni élethelyzeteket is figyelembe veszünk, így próbáljuk az aktuális állapotnak megfelelő, legoptimálisabb megoldást találni.
Folyamatosan felülvizsgáljuk Tiszaújváros költségvetését, és ismét szeretnék minden érintettet megnyugtatni, hogy továbbra is biztosítottak az anyagi erőforrásaink az önkormányzati szférában dolgozók kifizetéséhez.
Nyilván a gazdasági recesszió bizonyos mértékig a városunkat is érinti, érinteni fogja, de továbbra is eltökélt szándékunk a munkahelyek megvédése. A jelenlegi elképzeléseink szerint először a cégeink, intézményeink dologi kiadásainál próbálunk majd spórolni - mondta Dr. Fülöp György.

A polgármester ezután a cégek, intézmények jelenlegi működéséről szólt, így a rendelőintézet május 4-én újraindult szakrendeléseiről, a Sportcentrum újraindulásáról és a gyógy- és strandfürdő területén zajló munkálatokról.

- A Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvodában egyelőre ügyeleti rendszerben történik a gyermekek fogadása a Szivárvány épületben, hétfőtől megnyit a Szederinda óvoda is Tiszaszederkényben, a Napsugár Bölcsődében szintén ügyeleti rendszerben fogadják a gyerekeket - fogalmazott a polgármester. - A művelődési központ életére sajnos nagyon negatívan hatott a járványügyi helyzet, hiszen az intézmény gyakorlatilag két hónapig zárva tartott, a munkatársak az online térbe szorulva igyekeztek tartalmat szolgáltatni, közel két hete részlegesen ugyan, de ismét működnek a könyvtári szolgáltatások.

- A humánszolgáltató és az intézményműködtető központ munkatársai megfeszített tempóban dolgoztak az elmúlt időszakban, a szociális étkeztetés keretében naponta átlagosan 600 tiszaújvárosi lakos ebédjének megfőzéséről is kiszállításáról gondoskodtak, a kiszállításban segítséget nyújtottak azon intézmények munkatársai is, akik a járványügyi helyzet miatt nem láthatták el eredeti munkakörük szerinti feladataikat. Az ebédkiszállítás a hónap végéig változatlan formában történik - mondta Dr. Fülöp György.