Lehmann Bence a támogatottak között

kr lehmann bence

Közel száz tehetséges fiatal sportolót díjazott idén is a MOL Alapítvány összesen 32 millió forint értékben. Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből Bacsa Fanni atléta, Böszörményi Bendegúz kenus és Lehmann Bence triatlonista nyerte el a támogatást.

A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata elsősorban általános- vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók, és országos vagy nemzetközi versenyen is jó eredményeket értek el.

Az útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra vagy egyéb sportoláshoz köthető költségekre igénybe vehető támogatás a fiataloknak megfelelő hátteret jelent a további felkészüléshez.

A támogatási keret összege nem változott, viszont a koronavírus-járvány miatti bizonytalanságok következtében felére esett vissza a beadott pályázatok száma.

A 18-23 év közöttiek Klasszis kategóriájában a beérkezett 30 pályázó közül a kuratórium 9 főt tudott támogatni, köztük Lehmann Bencét, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolóját.

Bence 2017-től a Héraklész Csillagprogram válogatott keret tagja, többszörös korosztályos magyar bajnok. 2014-ben a II. Ifjúsági Olimpián MIX-váltóban ezüstérmet, egyéniben 8. helyezést szerzett. 2017 óta U23-as és elit versenyeken indul.

Az elmúlt három évben három top 10-es Európa Kupa futam és három top 20-as Világkupa futam eredménye volt. Jelenleg tagja a Tokyo 2020 és a Párizs 2024 olimpiai keretnek is. A pályázat segítségével kerékpáros felszereléseket szeretne beszerezni.