Lakástűz a Tisza úton

kr tuz

Kedden késő délután tűz ütött ki a Tisza út 30. szám alatti lakóház egyik földszinti lakásában. A tűzoltókat 16:53-kor riasztották. A kiérkezett egységek rövid felderítés után három vízsugárral oltották a tüzet és kiürítették az épületet.

A 16 lakásos társasházból hét embert menekítettek ki, az érintett lakásban, ahonnan a tűz kiindult, senki sem tartózkodott, a tulajdonos házon kívül volt. Az elsődleges információk szerint vélelmezhetően elektromos rövidzárlat okozhatta a tüzet.

A lakásban mintegy 15 négyzetméter területen égett a tűz, többnyire berendezési tárgyak semmisültek meg. A többszintes épületet a hatalmas füst miatt átszellőztették.

A kigyulladt lakás tulajdonosa azóta sem mehetett vissza otthonába, az éjszakát máshol töltötte, ebben az önkormányzat volt segítségére. A tűzoltóságtól kapott információk szerint egyelőre még nem költözhet vissza a lakásba, hiszen a nagyfokú hőterhelés miatt a közművek is megsérültek.

Az ÉMÁSZ a vizsgálat idejére kikapcsolta az áramot az épületben, amit folyamatosan ad vissza a lépcsőház lakóinak - tájékoztatta lapunkat Németh Viktor tűzoltóparancsnok.