Minden kezdet nehéz…

kr fociÍgy kell ezt csinálni - mutatja a fiataloknak a szombaton búcsúzó Fodor Péter.

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Termálfürdő FC Tiszaújváros felnőtt csapata. A megyei I. osztályban szereplő Felsőzsolca elleni hazai találkozó döntetlennel zárult.

Tiszaújváros - Felsőzsolca 2 - 2 (1-1)

FCT: Tóth Cs. (Herceg), Márton, Vincze (Lippai), Tóth M., Lőrincz, Vitelki, Burics (Gelsi), Tóth S. (Bussy, Vámos), Kristófi (Kundrák), Csicsek (Benke), Bene (Pap).

Gólok: Csicsek, Pap.

A hosszú kihagyás és a „vérátömlesztés” utáni első megmérettetést kissé mély talajú pályán rendezték. Az első félidőben nehezen indult és később is döcögött a játék, a jó megmozdulások mellett mindenkinek több hibája is volt. Mindkét oldalon egy-egy szép gól született, de a Tiszaújváros előtt több lehetőség is adódott.

A második félidőben a sok csere hatására ugyancsak döcögős játékot láthatott a mintegy 50 fős közönség, amely biztató jeleket azért érzékelhetett.

Jó hír, hogy komoly sérült jelenleg nincs a keretben.

Csernák Martin Tibor személyében újabb fiatal igazolt a csapathoz. A 22 éves szélső támadó két-két évet az MTK-ban és a Ferencvárosban is játszott, majd a Kaposvári Rákóczi NB I-be feljutó csapatát erősítette, most a Komárom VSE-től érkezett. Összesen 11 NB II-es és 35 NB III-as mérkőzésen szerepelt utóbbiakon 6 gólt szerzett.

E héten, szombaton a csapat az egykori csoporttársat, az immár NB II-es DEAC gárdáját fogadja 10.30-tól. Ezen a mérkőzésen búcsúzik az aktív labdarúgástól a csapat évekig meghatározó játékosának számító Fodor Péter is.