Több mint hatmillió a jó tanulóknak

kr mecenasHagyomány, hogy csoportkép is készül. Ez most elmaradt.

Idén is jutalmazta a jól tanuló gyerekeket a Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány. Bár a járványhelyzet miatt most elmaradt az ünnepélyes ösztöndíjátadó, az általános- és középiskolások szeptemberben, a tanévnyitó ünnepségen, a felsőoktatásban tanulók e-mailben kapják meg az okleveleket, de az ösztöndíjakat már a napokban utalja az alapítvány.

- Az összegek nem változtak a tavalyihoz képest. - tudtuk meg Makrai Mariannától, a Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány kuratóriumi elnökétől. - A felső tagozatos és a középiskolás osztályok legjobbjai kapnak jutalmat. 92 tanulót terjesztettek föl, akik fejenként 30.000 forintot kapnak. A tiszaújvárosi felsőoktatásban tanuló diákok közül 79-en pályáztak, 77-en eredményesen. Megmaradt a 4,2 -es alsó határ, ami 34.000 forintot jelent. Ez az összeg tizedenként kétezer forinttal emelkedik, így a kitűnők 50.000 forintot kapnak, amit most a 77 hallgatóból 39-en teljesítettek. A oklevelek pedig e-mailben érkeznek majd.

A felsőoktatásban tanulókat összesen 3 és fél millió forinttal, az általános- és középiskolásokat pedig 2 millió 760 ezer forinttal támogatta az alapítvány.