Megszűnt a súlykorlátozás

kr ules 3

Tiszaújváros képviselő-testülete június 30-ával hatályon kívül helyezte a 12 tonnás súlykorlátozás bevezetéséről szóló rendeletét.

A képviselő-testület 2015 októberében határozott arról, hogy 12 tonnás súlykorlátozással korlátozott forgalmú övezetet alakít ki a város közlekedésbiztonságának, forgalmi rendjének megóvása, az esetleges balesetek elkerülése érdekében.

Az eredeti félelem - miszerint a 35-ös úton lévő korlátozást Sajóörös irányába kikerülve Tiszaújváros útjait veszik igénybe a teherautók, kamionok - nem igazolódott be. Időközben a 35-ös úton is szigorúbb korlátozás lépett életbe, s a város útjait csak konkrét céllal, áruszállítás, költöztetés, építkezés esetére használták a súlyos járművek. A behajtani kívánók igazolni tudták a behajtás indokoltságát, az engedélyek kiadása sok adminisztrációt igényelt.

A korlátozott forgalmi övezet megszüntetésével kapcsolatban Dr. Fülöp György polgármester megkereste Miskolczi Istvánt, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vezetőjét is, aki egyetértett ezzel.