Ingatlanértékesítés, személyi kérdések

kr ules 1A képviselő testület egyperces néma felállással adózott választókerületünk balesetben elhunyt országgyűlési képviselője, Koncz Ferenc emlékének.

Határidős feladatok miatt rendkívüli ülést tartott július 16-án a képviselő-testület.

Egyperces néma felállással kezdődött a tanácskozás. A képviselő-testület tagjai és a jelenlévők így adóztak Koncz Ferenc országgyűlési képviselő emlékének, aki néhány nappal korábban motorbalesetben hunyt el.

A tisztelgést követően Dr. Fülöp György polgármester a képviselő-testület, a város lakossága nevében fejezte ki együttérzését a néhai képviselő családtagjainak, barátainak, ismerőseinek, és bejelentette, természetesen Tiszaújváros önkormányzata képviseltetni fogja magát a másnapi temetésen.

Az érdemi munkát a TiszaSzolg 2004 Kft.-vel kapcsolatos tulajdonosi döntéssel kezdte a testület. E napirendi pontot eredetileg zárt ülésen tárgyalta volna a grémium, a bizottsági üléseken megfogalmazott kéréseknek megfelelően azonban nyílt ülésen született meg a döntés. A testület hozzájárult egy ipari parki terület értékesítéséhez. A határozat értelmében a 2500 négyzetméteres közművesítetlen ingatlan árának legalább nettó 4,5 millió forintnak kell lennie.

Törvényi szabályozás következtében az önkormányzat fenntartásában lévő Tiszaújvárosi Művelődési Központ és Könyvtár (TMKK) dolgozóinak közalkalmazotti jogviszonya 2020. november 1-jétől munkaviszonnyá változik. Ezzel összefüggésben számos kérdésben határozott a testület.

Fontos kitétel, hogy az önkormányzat a TMKK költségvetésének elfogadásakor biztosította a forrást ahhoz, hogy az átalakulásban érintettek megajánlott bére - a törvény szerint - ne legyen alacsonyabb annál, mint amekkorára közalkalmazottként 2020. október 31-én jogosultak lennének.

A képviselők arról is határoztak, hogy ha az esetlegesen felmerülő végkielégítés, távolléti díj, illetve a szabadság pénzbeli megváltásának költségeire további forrás szükséges, azt az önkormányzat biztosítja.

A testületi határozat értelmében a TMKK dolgozóinak jogviszonyuk változását követően - minden más önkormányzati intézményben foglalkoztatottal azonos módon - biztosítja a szociális, jóléti intézkedésekhez, illetve a megfelelő munkavégzéshez szükséges forrásokat.

A művelődési központtal kapcsolatban egy másik napirendi pontot is megtárgyalt a testület. Az intézmény közművelődési szakmai egységét igazgatóhelyettesként vezető Bognár Imre megbízása augusztus 1-jén lejár. A TMKK igazgatója, Mátyás Zoltán újabb 5 évre kívánja megbízni e feladattal a Derkovits Művelődési Központban szerzett 26 éves szakmai, és 6 éves vezetői gyakorlattal rendelkező, magas színvonalú munkát végző szakembert, s ehhez kérte a fenntartó egyetértését, amit meg is kapott.

Ferenczi László