Értékes győzelem Diósgyőrben

kr pap zsolt Pap Zsolt közelről és távolról is betalált.

A labdarúgó NB III Keleti csoportjának hétvégi fordulójában a Termálfürdő FC Tiszaújváros idegenben lépett pályára. A kék-sárgák a DVTK II. ellen egy fordulatos mérkőzésen megszerezték idei első sikerüket, ami a 6. helyre repítette a Gerliczki tanítványokat a bajnoki táblázaton.

DVTK II. - Tiszaújváros 2-3 (0-2)

Miskolc, DVTK Edzőközpont: 200 néző. V.: Gál.

DVTK II.: Bukrán - Ivánka, Zsiga (Bartha), Cortes, Farkas, Nagy, Csávás, Gönczi (Makrai), Lehóczki, Karika (Bencsík), Kispál.
Edző: Zsivóczky-Pandel Gyula.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. - Burics (Szilvási), Vincze, Kristófi, Gelsi, Pap (Bene), Vitelki, Csernák (Benke), Lőrincz, Tóth M., Vámos.
Edző: Gerliczki Máté.

Mindkét együttes döntetlennel kezdte a szezont, a Tiszaújváros a Jászberény ellen játszott hazai pályán 1-1-et, míg a DVTK II. a DVSC II. otthonából csent el 1 pontot egy 0-0-s eredménnyel.

A meleg idő rányomta bélyegét a két csapat miskolci mérkőzésére, de a körülményekhez a vendégek alkalmazkodtak könnyebben. A 6. percben első helyzetét rögtön ki is használta a Tiszaújváros, Kristófi kapott egy nagyszerű indítást, amelyet gólra is váltott 0-1.

A folytatásban a mezőnyjáték dominált, de közvetlen a szünet előtt megduplázta előnyét a vendégegyüttes. Kristófi rázta le magáról védőjét, aki a 16-oson belül szabálytalankodott vele szemben. A játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Gelsi végezte el, melyet Bukrán még hárított, de a kipattanónál már nem volt ilyen szerencsés a piros-fehér kapus, az érkező Pap a hálóba talált 0-2.

A kétgólos vezetés birtokában nyugodtan vonulhatott pihenőre az újvárosi együttes.

A szünetben cserélt a hazai tréner, Gönczit Makrai váltotta és lendületesebben kezdtek a második 45 percben a diósgyőriek. Az 50. percben Zsiga jobb oldali szöglete után Cortez fejelt Tóth Cs. kapujába 1-2.

Öt perccel később Karika tört be a büntetőterületen belülre, és két szép csel után bevette a vendégkaput 2-2.

A következő percekben rögtön kettős cserére szánta el magát a vendégek vezetőedzője, Gerliczki Máté, Benkét és Szilvásit állította csatasorba az 57. percben.

A 66. percben Pap volt a főszereplő, aki a kifutó hazai kapus felett 20 méterről a hálóba emelt 2-3.

A hátralévő időszakban mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, de a helyzetek kimaradtak, így 3-2-es tiszaújvárosi sikerrel ért véget a megyei csapatok csatája.

Gerliczki Máté együttese 4 ponttal a 6. helyen áll a bajnokságban. A kék-sárgák lapzártánk után a DVSC II. csapatát fogadják szerdán, majd augusztus 16-án, vasárnap 17 óra 30 perctől ismét hazai pályán küzdenek az Eger együttesével.

Zsivóczky-Pandel Gyula: Az első játékrészben egyéni fegyelmezetlenségből adódóan két elkerülhető gólt kaptunk. A szünetben rendeztük a sorokat, és az agresszivitásunknak eredményeként gyorsan sikerült az egyenlítés. Kétgólos hátrányunkat 10 percen belül ledolgoztuk, kiegyenlítettünk, de később egy elkerülhető gólt kaptunk. A mérkőzés hajrájában 19-re lapot kérve támadtunk, de akkor már nem sikerült újból egyenlítenünk. Kielemezzük és kijavítjuk a hibákat, és készülünk a soron következő szerdai bajnoki mérkőzésre.

Gerliczki Máté: Az első félidőben megszerzett 2-0-ás vezetésünknél is úgy éreztem, hogy ez nem egy lefutott mérkőzés, még felpöröghet a második játékrészre az ellenfél. Félelmem be is igazolódott, hiszen a második 45 perc elején gyorsan jött a hazai egyenlítés. Utána egy villanás eldöntötte a mérkőzést, nagyon fontos győzelmet arattunk.

A forduló további eredményei:
Jászberény - Sajóbábony 6-1
Gyöngyös - Kisvárda II. 1-3
Füzesgyarmat - Cegléd 0-1
Hatvan - Tiszakécske 1-3
Tállya - Balassagyarmat 3-2
Putnok - Tiszafüred 1-0
Sényő - SBTC 6-1
Zugló - Mezőkövesd II. 2-0
Eger - DVSC II. 4-0

Következik a 4. forduló
2020. augusztus 16. , vasárnap
15:00 DVSC II. - Sajóbábony
17:30 Tiszaújváros - Eger
DVTK II. - Kisvárda
Jászberény - Cegléd
Gyöngyös - Tiszakécske
Füzesgyarmat - Balassagyarmat
Hatvan - Tiszafüred
Tállya - SBTC
Putnok - Mezőkövesd
Sényő - Zugló