Esélyünk sem volt a pontszerzésre

kr fociFootballett. A vége vereség lett.

A labdarúgó NB III Keleti csoportjának 8. fordulójában a tavaly még NB II-ben szereplő Tiszakécske együttesét fogadta a Termálfürdő FC Tiszaújváros. Gerliczki Máté csapata már az első félidőben kétgólos hátrányba került, és végül simán kikapott.

A ceglédi győzelem erőt adhatott a folytatásra az újvárosiaknak, ám ezúttal erős ellenféllel kellett farkasszemet nézni, hiszen a Tiszakécske a közvetlen élmezőnyben foglalt helyet a forduló előtt.

Az első percek tapogatózó játéka után a 7. percben előbb Zádori tesztelte Tóth Csabát, de a hazai kapus hatástalanította a próbálkozást. Az első félóra végén a házigazdák előtt is megvolt a lehetőség a gólszerzésre, Lőrincz indítását követően Bene fordult kapura, ám 15 méterről leadott lövése fölé ment. Nem sokkal később, a 35. percben egy sérülést követően kényszerűségből cserélt a hazai tréner, Vámosnak sérült meg a válla, helyére Csernák érkezett.

A 40. percben Farkas beadását Oláh fejelte kapufára, ami intő jel volt a házigazdák számára, és lám egy perccel később már nem volt ilyen szerencséje a Bussyéknak. Simon gyorsan elvégzett szabadrúgása után Horváth futott el a jobb oldalon, senkitől sem zavartatva könnyedén adott középre, az ide-oda pattogó labda végül Zádori elé került, aki közelről a hálóba talált 0-1.

A vezető gól után még az első játékrész hosszabbításában megduplázta előnyét a vendégalakulat. A 47. percben Farkas indította mintaszerűen Pongráczot, aki 16-ról a vetődő Tóth Cs. mellett lőtt a hálóba 0-2.

A félidőben újból változtatott a hazai tréner, Bene helyett Némethet küldte pályára. A második játékrész elején, az 52. percben Simon gurította vissza a labdát az üresen álló Pongráczhoz, aki nem teketóriázott, hanem jó 35 méterről lövésre szánta el magát, távoli bombája a felső lécen csattant.

A 63. percben a hazai együttes közel járt a szépítéshez, Kristófi kényszerítőzött Kulcsárral, ám előbbi próbálkozását Molnár bravúrral hárította. A hátralévő időszakban nem igazán volt esélye a gólszerzésre a vendéglátóknak.

A mérkőzés 88. percében az alföldi alakulat végleg eldöntötte a 3 pont sorsát. Galacs, Farkas, Pongrácz volt a labda útja. Utóbbi középre adásánál a menteni igyekvő Burics ügyetlenkedett, a Tiszakécske házi góllövőlistájának vezetője, Máté szemfüles volt, lecsapott a labdára és 5 méterről a hálóba lőtt 0-3.

A Tiszaújváros hazai vereségét követően maradt 11 pontos, és visszacsúszott a 10. helyre. Gerliczki Máté együttese legközelebb lapzártánk után, szeptember 9-én Balassagyarmaton szerepelt, majd szeptember 13-án vasárnap fél öttől a Tiszafüred ellen játszik ismét hazai pályán bajnokit.

Tiszaújváros - Tiszakécske 0-3 (0-2)

Tiszaújváros, 200 néző. V.: Nagy N.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. - Vincze, Kristófi, Gelsi, Pap, Bussy (Burics), Lőrincz, Kulcsár, Tóth M., Bene (Németh), Vámos (Csernák). Edző: Gerliczki Máté.

Tiszakécskei LC: Molnár M. - Szabó D., Oláh M., Horváth Attila, Ternován (Galacs), Zádori (Máté J.), Pongrácz, Farkas N., Simon M., Kiprich (Horváth Adrián), Fülöp N. Edző: Nagy Sándor.

Gerliczki Máté: Egy nagyon erős kerettel érkező Tiszakécske ellen nem volt könnyű dolgunk. Egy tenger választja el a két csapatot egymástól, ami ma ki is jött. Tízből egyszer, vagy kétszer biztosan lenne esélyünk, akár a győzelemre is. Ma abszolút nem volt, mert jól játszott ellenfelünk, és mi sok hibával játszottunk. Kétgólos hátrányban sem adtuk fel, de az alföldiek „szétpasszoltak” minket.

Nagy Sándor: Egy nagyon jó csapathoz érkeztünk, mely remek játékosokból áll, évek óta stabil NB III-as együttes. Úgy érzem, mindent meg tudtunk valósítani, amit elterveztünk. Elégedett vagyok teljesítményükkel, csak dicsérni tudom a fiúkat, mert mindent megtettek a győzelemért.

A 8. forduló további eredményei:
Kisvárda II. - Eger 0-0
Sajóbábony - Cegléd 0-1
DVSC II. - Balassagyarmat 3-1
DVTK II. - Tiszafüred 2-3
Jászberény - SBTC 6-1
Gyöngyös - Mezőkövesd II. 3-0
Hatvan - Sényő 0-1
Tállya - Putnok 0-0
Füzesgyarmat - Zugló (elmaradt)

Következik a 10. forduló
2020. szeptember 13., vasárnap
14:30 DVSC II. - SBTC
16:30 Cegléd - Eger
Kisvárda II. - Tiszakécske
Sajóbábony - Balassagyarmat
Tiszaújváros - Tiszafüred
DVTK II. - Mezőkövesd II.
Jászberény - Zugló
Gyöngyös - Sényő
Füzesgyarmat - Putnok
Hatvan - Tállya