Baráti látogatás, szorosabb kapcsolat

kr szitkapeter

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere a napokban baráti látogatást tett városunkban. Dr. Fülöp György polgármesterrel nem csak a városközpontot tekintették meg, hanem az ipari- és sportlétesítményeket is.

A két város sokban hasonlít: iparvárosok, hasonló sikerekkel, kihívásokkal. A települések közti kapcsolat eddig is létezett, a tervek szerint ezt tovább erősítik majd.

- Nagyon régi a kapcsolatunk Dr. Fülöp György polgármester úrral - mondta Szitka Péter -, olyan, mintha már ezeréves kapcsolat lenne a két település között is. Régen voltam már Tiszaújvárosban és örömmel fogadtam a meghívást, hogy bepillanthattam a tiszaújvárosiak mindennapi életébe. Azt látom, hogy a város, ugyanúgy, mint Kazincbarcika, nagyon rendezett, gondozott, zöld város. Úgy látom, hogy jó kezekben van a város, gratuláltam is polgármester úrnak és a képviselő-testületnek, hogy jó irányba megy a város, itt valóban mosolygós, lokálpatrióta emberek élnek.

- Hogyan képzeli el a jövőbeni kapcsolatot a két város között?

- Ami szerintem mindkét település hasznára válhat, az a tapasztalatcsere, ebben szerintem szoros együttműködés lesz a két város között. Az elkövetkezendő időszakban keressük a kapcsolatot a hasonlóan gondolkodó településekkel, akik szeretnék előremozdítani városukat. Ebbe az együttgondolkodásba, úgy gondolom, hogy beletartozik az is, hogy a hosszú éve tartó barátságot, ami megvan közöttünk, azt most szorosabbra húzzuk. Ami eddig egy e-mail-váltás vagy telefonbeszélgetés volt, most szorosabbá válik. Több személyes egyeztetés lesz a jövőben, és olyan közös stratégiákon dolgozunk, ami mindkét település hasznára válik majd.

FP