Tarolás és defekt

kr triBóna Kinga az élen, aki három aranyat gyűjtött be.

Külföldön kevesebb, itthon viszont annál nagyobb sikerrel szerepeltek az elmúlt hétvégén a Tiszaújvárosi Triatlon Klub (TTK) sportolói. A balatonboglári duatlon országos bajnokságon taroltak a Tisza-partiak, míg Lehmann Bencét egy defekt fosztotta meg attól, hogy előkelőbb helyen zárjon az olaszországi elit világkupán.

A Balatonbogláron megrendezett Duatlon Országos Magyar Bajnokságon a Tiszaújvárosi TK 26 versenyzővel képviseltette magát.

A legkisebbeknél Gál Bíborka hozott egy top 10-es eredményt, majd az újonc 2-ben Bán Petra az ezüstéremig futott. Ugyanebben a kategóriában a Bán-Hajdu-Gál alkotta csapat aranyérmet nyert.

A gyermek korcsoportos lányoknál Filep Zóra végzett a legjobb 10-ben.

Az ifjúságiak versenyében Vágási Zoltán bátor kerékpáros szökés után lett magyar bajnok, a lányok között Berencsi Lili 9.-ként zárt.

A junioroknál Sinkó-Uribe Ábel ezüstérmet szerzett, Bóna Kinga pedig a junior bajnoki cím mellett az abszolút győzelmet is megszerezte.

A férfi verseny abszolút legjobbja Sinkó-Uribe Aurél volt, ami a felnőtteknél magyar bajnoki aranyat is hozott neki.

A mix-váltók csatájában a Bóna Kinga, Vágási Zoltán, Berencsi Lili, Sinkó-Uribe Ábel alkotta UP2-es (juniorok+ifjúságiak együtt) váltó bajnoki aranyat gyűjtött, míg abszolútban a második leggyorsabbnak bizonyultak.

A serdülő váltó az ötödik helyig robogott Bán Lilla, Hajdu Máté, Hajdu Panna és Kiss Marcell közreműködésével.

A gyermek csapat éppen hogy lemaradt a dobogóról, és lett negyedik Filep Zóra, Varga Martin, Bartók Hanna, Varga Richárd munkájának köszönhetően.

A legkisebbek pontszerző, hatodik helyen zártak az újoncok versenyében. A váltót Bán Petra, Izsák Csaba, Hajdu Gréta, Németh Bence alkotta.

Lehmann Bence az olaszországi Arzachena városában megrendezett ITU Triatlon Világkupán állt rajthoz. Bence egy megszokottan jó úszás után az élbolyban kerékpározott, egészen az utolsó körig, amikor defektet kapott. A gyakorlatilag levegőtlen kerékkel „beegyensúlyozott” a depóig, hogy befejezhesse a versenyt, de így sajnos csak az 51. helyet tudta megszerezni.