Szép győzelem után csúnya vereség

foci1Mahalek fejese tart a szoboszlói kapuba.

Az NB III Keleti csoportjában két mérkőzést játszott az elmúlt héten a Termálfürdő FC Tiszaújváros. Vitelki Zoltán tanítványai előbb szerdán hazai pályán 2-0-ra legyőzték a Hajdúszoboszló együttesét, majd vasárnap a listavezető, már matematikailag is bajnok Kazincbarcika otthonában szenvedtek 5-1-es vereséget.

A harmadosztályban ezúttal hétközi fordulót is játszottak. A szoboszlóiak elleni hazai találkozó igazi rangadónak számított, hiszen a vendégek 2 ponttal álltak a tiszaújvárosiak előtt, így egy sárga-kék siker esetén fordult volna a kocka, Gelsiék átvették volna a 4. helyet. Jól is indult a csata, hiszen a 18. percben megszerezték a házigazdák a vezetést. Vitelki nagyszerűen ívelt középre balról egy szabadrúgást, melyre Mahalek érkezett és a védő 3 méterről a rosszul kimozduló Mészáros felett a kapuba fejelte a labdát, 1-0.

Nem sokkal később a Hajdúszoboszló előtt adódott lehetőség a 21. minutában, de Herceg a helyén volt. A Tiszaújváros jól kézben tartotta a mérkőzést, nem engedte át a területet a vendégeknek és többet is birtokolta a labdát.

A második játékrész elején, a 48. percben a szoboszlóiak Máté révén kerültek helyzetbe, de Herceg ismét jól avatkozott közbe. Mozgalmasan telt ez az időszak, hiszen az 51. percben már Nagy D. lövését hárította Mészáros, majd ismét az újvárosi kapus hatástalanította a hajdúsági próbálkozást. Több szögletet rúgtak a vendégek, de ez a fölény a gólszerzésben nem mutatkozott meg. Bartusz többször is ziccert hibázott, talán túlságosan nagy gólt akart lőni, így vagy nem találta el a kaput, vagy Mészáros védett.

Már mindenki elkönyvelte, hogy tipikus egygólos meccsen győznek a Vitelki-legények, de a hazaiak részéről jött a slusszpoén. A 91. percben Géringer indította nagyszerű ütemben Gottfriedet, aki végigvitte a labdát az ellenfél térfelén, majd a tizenhatosan belülre betörve a kapus mellett éles szögből kilőtte a hosszúsarkot, 2-0.

A házigazdák így magabiztosan nyertek és megelőzve riválisukat, 63 ponttal előre léptek a 4. helyre.

Tiszaújváros - Hajdúszoboszló 2-0 (1-0)

Tiszaújváros, 100 néző. V.: Takács T.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herceg - Mahalek, Gelsi, Pap (Bussy), Vitelki B. (Erős), Tóth S. (Géringer), Bartusz, Lőrincz, Molnár M., Nagy D. (Gottfried), Nagy P. Edző: Vitelki Zoltán.

AG Hajdúszoboszló: Mészáros - Kónya, Máté J., Csiki, Szathmári (Éles), Szabó L. (Fenyőfalvi), Berdó, Vincze, Lukács Zs. (Somogyi), Barnucz, Sütő (Kis). Edző: Csillag László.

Vitelki Zoltán: Nehéz mérkőzés volt. Sikerült gólt szereznünk, de ez sajnos nem nyugtatott meg bennünket. Nem tudtuk minőségben járatni a labdát, viszont nagyon fegyelmezetten és koncentráltan védekeztünk. A második félidőben kontrákból akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, de így is nagyon értékes győzelmet arattunk.

Csillag László: Egy kiegyensúlyozott mérkőzést láthattak a nézők. A kapott gól után próbáltunk dominálni, megvoltak a lehetőségeink, de sajnos ezeket nem sikerült kihasználni.

A hétvégi bajnokin vasárnap a Kazincbarcika otthonába látogatott a Tiszaújváros. A házigazda a mérkőzés előtti fordulóban matematikailag is bebiztosította bajnoki címét. A találkozón azonban minderre fittyet hányva a 20. percben az újvárosiak kerültek előnybe. A kazincbarcikai védők hátul passzolgattak, egy hazaadást követően azonban Megyeri Géringernek ajándékozta labdát, aki a büntetőterületen belül elhúzta a kapus mellett és a hálóba továbbított, 0-1.

Nem sokkal később azonban jött a hazai egyenlítés. A 24. percben egy barcikai szabadrúgást követően több hazai játékos is gólt szerezhetett volna, ám Heil volt a legügyesebb és 5 méterről fejelt a vendégek kapujába, 1-1.

A bekapott gól után a Tiszaújváros játéka kapkodóbbá vált, mintha elveszítették volna a fonalat a vendégek. A hazaiak többet birtokolták a labdát és a félidő hajrájában újabb gólt szereztek. A 41. percben Süttő kapott remek indítást, beverekedte magát a büntetőterületen belülre és balról, mintegy 7 méterről Herceg felett a kapuba emelte a labdát, 2-1.

A második félidőben előbb Pálinkás beadását fejelte Ádám mellé, majd a tiszaújvárosiak számára is megvolt az esély az egyenlítésre, de Bartusz 5 méterről a kapufát találta el. A 67. percben kétgólosra nőtt a hazai előny. Kovács D. 7 méterről leadott lövését még hárította lábbal Herceg, ám a kipattanónál Ádám 16 méterről óriási gólt lőtt a bal felső sarokba, 3-1.

Ezt követően Nagy D., majd Bussy próbálkozásánál is résen volt Megyeri. A 84. percben pedig újabb góllal rukkoltak elő a házigazdák. Süttő alapvonalról elvégzett szabadrúgását Pálinkás fejelte közvetlen közelről az újvárosi kapuba, 4-1.

És még mindig nem volt vége. Nem sokkal a lefújás előtt, a 87. percben Ádám passzolta vissza labdát Mártonnak, akinek lövését Herceg még védeni tudta, de a kipattanót Pálinkás közelről lőtte a vendégek hálójába, 5-1.

A Tiszaújvárosiak súlyos vereséget szenvedtek és visszacsúsztak a táblázaton az 5. helyre. Vitelki Zoltán együttese legközelebb május 15-én, vasárnap 17 órától a Békéscsaba II együttesét látja vendégül. Ez lesz a szezon utolsó hazai találkozója.

Kazincbarcika - Tiszaújváros 5-1 (2-1)

Kazincbarcika, 250 néző. V.: Szigetvári

KolorCity-Kazincbarcikai SC: Megyeri - Szemere, Ur, Dvorschák (Keményffy), Heil, Süttő (Kréti), Ádám F., Székely (Kovács D.), Nagy J. (Márton), Schildkraut (Pinyaskó), Pálinkás. Vezetőedző: Varga Attila.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herceg - Mahalek, Géringer L. (Nagy D.), Nagy P., Gelsi, Vitelki (Bussy), Tóth S. (Erős), Bartusz, Lőrincz (Pap), Gottfried, Molnár M. (Gönczi). Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Varga Attila: Nem kezdtünk túl jól, az első 20 percet követően viszont megvolt a lehetőségünk, és több gólt szereztünk szép megoldások után. Az egész csapat remekül dolgozott, mindenki elkötelezetten hozzájárult a védekezéshez és szervezettek maradtunk. Nagyon jól futballoztunk!

Vitelki Zoltán: Felemás érzések kavarognak bennem, először mindig magamban keresem a hibát, hogy milyen döntéseket hoztam. Így utólag azt kell mondanom, hogy valamilyen szinten addig működött a rendszer, és a játék, ameddig a cserékkel nem nyúltam bele a meccsbe. Ezt a részét vállalom, bíztam benne, hogy a friss emberek majd új lendületet tudnak adni. Nem sikerült, egy kicsit szétestünk a második félidő második felére, ami nem nagyon jellemző a csapatra. A mérkőzés amíg tart, addig kell koncentrálni, ezen is dőlnek el meccsek, ma is ezen múlott.

További eredmények
Újpest II. - DEAC 0-1
DVTK II. - Törökszentmiklós 0-0
Békéscsaba II. - Eger 2-1
Füzesgyarmat - Hajdúszoboszló 0-2
Kisvárda II. - Tiszafüred 4-1
DVSC II. - BKV Előre 3-1
Tállya - Jászberény 3-1
Sényő - Putnok 0-5
SBTC - Hidasnémeti 1-2

Következik a 36. forduló
2022. május 15., vasárnap 17:00
Tiszaújváros - Békéscsaba II.
Hajdúszoboszló - Kazincbarcika
Hidasnémeti - DVTK II.
Putnok - SBTC
Jászberény - Sényő
DEAC - Tállya
BKV Előre - Újpest II.
Kisvárda II. - DVSC II
Eger - Tiszafüred
Törökszentmiklós - Füzesgyarmat