Fél tucatig meg sem álltak az utolsó hazain

foci1Hol a labda? Ott a labda! Nagy Péter első gólja a hálóban.

Az NB III Keleti csoportjának 36. fordulójában a Békéscsaba II. együttesét fogadta a Tiszaújváros. A házigazdák a szezon utolsó hazai mérkőzésén remekül kiszolgálták szurkolóikat, hat góllal terhelték meg a lila-fehérek hálóját.

Az elmúlt forduló nagyarányú újvárosi veresége után ráfért a javítás a kék-sárgákra, és Vitelki Zoltán tanítványai már az elején bekezdtek, és sorra jöttek a gólok is. A 6. percben Bartusz balról végzett el szögletet, a kapu előtti kavarodást követően Nagy P. 6 méterről talált a békéscsabaiak hálójába, 1-0. A folytatásban sem lankadt a vendéglátók támadókedve, és a 18. percben megszületett a második hazai találat. Tóth S. lőtt középre egy szabadrúgást jobbról, majd a vendégek kapusáról kipattanó labdát a legéberebb tiszaújvárosi, az előrelopakodó Gelsi 5 méterről vágta a hosszú sarokba, 2-0. A magabiztos hazaiak előnyük birtokában jól tartották meg a labdát, a békéscsabaiak csak alig-alig keveredtek Herceg kapuja elé. A házigazdák a 36. percben újból mattolták a vendégek védelmét. A csabaiak saját térfelük közepén eladták a labdát, Tóth S. Géringer fejelte azt, aki 18 méterről laposan rúgta a jobb alsóba a játékszert, 3-0.

A második játékrészt is gyors góllal kezdte a Vitelki-alakulat. Az 52. percben Bartusz jobbról elvégzett szögletét Nagy P. fejelte védőkkel a nyakán 5 méterről Tóth A. kapujába, 4-0. A tiszaújvárosi szurkolók azt gondolhatták, hogy a nagy előny birtokában kiengednek kedvenceik, de nem így történt. Az 59. percben Lehóczki beadását még kivágták a békéscsabai védők, ám a labda Géringer elé került, aki 28 méterről, jobbal óriási gólt ragasztott a vendégek hálójába, 5-0. A 73. percben megszületett a hatodik hazai találat. Pap végezhetett el szabadrúgást 17 méterre a lilák kapujától, és mesterien elcsavarva a sorfal mellett a jobb sarokban kötött ki a labda, 6-0. A Tiszaújváros így magabiztos, kiütéses győzelmet aratott a Békéscsaba II. ellen. Az újvárosiak ezzel a sikerükkel 66 pontosak, és több győzelmüknek köszönhetően ismét megelőzték a Hajdúszoboszlót, vagyis 4. helyen állnak. Mivel a 3. pozícióban tanyázó BKV Előre is kikapott a hétvégén, így a kék-sárgáknak 2 fordulóval a vége előtt matematikailag még arra is van esélyük, hogy megszerezzék a 3. helyet, ám ehhez két sikerre van szükségük, valamint arra, hogy a fővárosiak a hátralévő találkozóikon legfeljebb 2 pontot szerezzenek. A Tiszaújváros a 37. fordulóban, május 22-én vasárnap 17 órától a Tiszafüred otthonában játszik bajnokit.

Tiszaújváros – Békéscsaba II.
6-0 (3-0)

Tiszaújváros, 250 néző. V.: Práth.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herceg - Gelsi, Mahalek (Vasiljevic), Nagy P., Bocsi (Lehóczki), Tóth S. (Pap Zs.), Lőrincz, Géringer L., Vitelki B., Bartusz (Nagy D.), Gottfried. Edző: Vitelki Zoltán.

Békéscsaba 1912 Előre II: Tóth A. - Czvalinga (Borbély), Kasik (Zahorán), Sipaki (Bacsa K.), Styecz (Marik), Farkas B., Oláh Á., Bónus, Szabó Zs., Mágocsi (Cservenák), Varga T. Edző: Mészáros Márk.

Vitelki Zoltán: Egy ilyen mérkőzést követően csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a csapatról, a játékosokról. Úgy láttam, hogy a fiúk most élvezték a futballt. Előzetesen is azt beszéltük, hogy a bajnokság hajrájában ebbe az utolsó három mérkőzésbe tegyünk bele mindent. Voltak még lehetőségeink, de úgy vélem a 6-0 mindenkit kielégít. Mindenki motivált és teljesíteni szeretne, abban bízom, hogy a hátralévő 2 mérkőzésünkön is megmarad mindez.

Mészáros Márk: Nehéz bármit is mondani egy ilyen találkozó után. Van olyan mérkőzés, amikor mind egyénileg, mind csapatszinten nem megy a játék. Ám az akarati tényezők akkor sem hiányozhatnak, ami a legjobban fáj nekem, hogy ezeket nem tudtuk megvalósítani. Mindennek az volt a hozadéka, hogy kikaptunk 6-0-ra.

További eredmények
Kisvárda II. - DVSC II. 4-1
Hajdúszoboszló - Kazincbarcika 2-2
Hidasnémeti - DVTK II. 0-4
Putnok - SBTC 1-2
Jászberény - Sényő 0-2
DEAC - Tállya 8-0
BKV Előre - Újpest II. 2-3
Eger - Tiszafüred 2-1
Törökszentmiklós - Füzesgyarmat 0-1


Következik a 37. forduló
2022. május 22., vasárnap
11:00 Békéscsaba II. - Hajdúszoboszló
Újpest II. - Kisvárda II.
DVTK II. - Putnok
17:00 Füzesgyarmat - Kazincbarcika
Tiszafüred - Tiszaújváros
DVSC II. - Eger
Tállya - BKV Előre
Sényő - DEAC
SBTC - Jászberény
Törökszentmiklós - Hidasnémeti