Biztonságban a városban

kr megnyito 3Rendőrök is biztosítják a helyszínt a Nagyhéten.

Június 1-jén megkezdődött az idegenforgalmi szezon országszerte, így városunkban is. Minden évben a turisztikai idény egyik fontos feladata, hogy odafigyeljünk értékeinkre, hiszen egy nagyobb rendezvényen, illetve egy kánikulai napon a strandon sokan összejönnek és nem mindenkinek a pihenés és a kikapcsolódás a célja.

- A tavalyi évhez hasonlóan idén is június 1-től augusztus 31-ig napi szinten jelen van két rendőr kolléga a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő területén.- tudtuk meg Kovács Mátétól, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság megbízott rendészeti osztályvezetőjétől.- Azonban a rendőrség felhívja a lakosság figyelmet, hogy az értékek megóvása nemcsak a rendőrség feladata, hanem közös célunk. Arra kérjük a strandolókat, hogy fokozott figyelemmel védjék tulajdonaikat. A pléddel, törülközővel letakart iratok, pénz, telefonok nincsenek biztonságban! Ne hagyják őrizetlenül az értékeket! - tette hozzá Kovács Máté.

A hétvégén megkezdődik a Triatlon Nagyhét. Megtelik a város sportolókkal, pihenni és szórakozni vágyó vendégekkel.

A város életében ez egy nagyon fontos esemény, ugyanakkor kiemelt időszak a tiszaújvárosi rendőrök számára is.

- A Triatlon Nagyhét alatt fokozott közterületi jelenléttel fogjuk a rendezvénysorozatot biztosítani - folytatta a közeljövő feladatait a megbízott rendészeti osztályvezető. - A Városháztéren idén is Közbiztonsági Pontot állítunk fel, ahol a rendezvények alatt egy rendőr folyamatosan a lakosság rendelkezésére áll majd. Ezen kívül a Nagyhét minden napján 16 rendőr és 2 rendőrkutya fog járőrözni a Városháztéren és a környékén. A megerősített közterületi szolgálatot a polgárőrök és a közterület-felügyelet munkatársai is segítik majd.

ema