Megújuló városi honlapok

kr tvA város címerének színei köszönnek vissza a honlapon.

Tiszaújváros képviselő-testületének döntése alapján 2017-ben 15 db, az önkormányzat által üzemeltetett honlap újul meg. A modernizáció során az oldalak korszerű külső megjelenést, és átlátható, könnyen kezelhető struktúrát kapnak.

A változásokról a képviselő-testület legutóbbi ülésén Fridrik-Gál Csenge, a TiszaSzolg 2004 Kft. marketing munkatársa adott tájékoztatást.

A Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő új honlapja már elkészült, jelenleg a www.tiszaujvaros.hu, illetve a www.varoshaza.tiszaujvaros.hu honlapokat „tervezik újra” és már folynak az egyeztetések a Sportcentrum oldalának megújításáról is.

- Három fő szempontot vettünk figyelembe a honlapok készítésénél - mondta el lapunknak Fridrik-Gál Csenge. - Napjaink követelményeinek megfelelően minden eszközről - így mobiltelefonról és táblagépről is - könnyen elérhetőek az oldalak, struktúrájuk pedig átlátható, logikus és letisztult.

Mindezek mellett különös figyelmet fordítottunk arra is, hogy témától függően minél több fotóval és videóval színesítsük a weblapokat.

- Tiszaújváros honlapjánál milyen változások lesznek?

- A www.tiszaujvaros.hu oldalon szereplő információkat rendszereztük, szükség esetén kiegészítettük. A honlap megújítása során természetesen előtérbe kerültek a marketing szempontok, így a frissített vizuális anyagok mellett új szlogent vezettünk be az oldal publikálásával egyidejűleg: „Érezd magad otthon!” Ehhez az üzenethez illeszkedik a honlap megjelenése és hangneme is, színvilágában pedig a város címere köszön vissza, a kék és a sárga dominál. A jövőben a kezdőlapon kiemelt helyet kapnak az éppen aktuális rendezvények, valamint városunk hírei is. Az újdonságok közé sorolható a közel kétszáz fotót tartalmazó fotógaléria és a városfilm, az egyes menüpontok alatt pedig további videók színesítik a tartalmat. A www.varoshaza.tiszaujvaros.hu oldal esetében szintén a letisztult struktúrára törekedtünk, arra, hogy az információk könnyen elérhetőek legyenek, illetve a tartalomnak megfelelően itt is próbáltuk színesíteni, illusztrációkkal gazdagítani a megjelenést.

A fent említett két honlapot hamarosan birtokba vehetik a felhasználók, a következő lépés a Sportcentrum honlapjának megújítása lesz.

FP