Hajdúk között Nánáson

kr nanasA tiszaújvárosi turisztikai standon népszerűsítették városunkat.Augusztus első hétvégéjén rendezték meg Hajdúnánáson a már hagyományosnak mondható Hajdúk Világtalálkozóját, melyre Tiszaújváros is meghívást kapott. A rendezvényen újraéledtek a hajdú hagyományok: középkori csatajelenetek, fáklyás felvonulás, színpadi programok, főzőverseny, kézműves foglalkozások és népi játszóház is várta az érdeklődőket.

Városunk a rendezvénysorozat második napján, szombaton mutatkozhatott be a Hajdúnánási Gyógyfürdő előtti területen. A Derkovits Kulturális Központ által összeállított programban színpadra lépett a Pántlika és a Kisbocskor Néptáncegyüttes, illetve a Bokréta Citerazenekar és a Mezei Virág Népdalkör.

A színpadi műsorokat kiegészítő programok kísérték. A Guzsalyas Díszítőművészeti Szakkör tagjai hagyományosan készített szederkényi krumpli lángost kínáltak, valamint népi játszóházat tartottak, ahol a csuhéfonás és a keresztszemes hímzés rejtelmeibe avatták be az érdeklődőket.

A TiszaSzolg 2004 Kft. munkatársai turisztikai standon népszerűsítették városunk rendezvényeit, a Gyógy- és Strandfürdőt, valamint a Sportcentrumot. A látogatók egy rövid városismereti teszt kitöltése után kisebb reklámajándékokat, valamint a Gyógy- és Strandfürdőbe szóló kedvezményes kuponokat kaptak.