Év végi menetrend

kr evvegirendezvenyeBár még csak szeptember derekán járunk, már javában zajlanak az év végi hagyományos városi rendezvények, események előkészületei.

A Mikulástól karácsonyig elnevezésű adventi programsorozat idén december 3-a és 22-dike között lesz.

A Szederkényi gyertyagyújtást december 11-én, a Tisza-parti csillagszórást december 20-án rendezik.

Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok közös „évzárója” december 14-én lesz. Őket a közalkalmazottak és köztisztviselők követik december 15-én. Másnap, december 16-án a Sportbaráti találkozónak ad helyet a Sportcentrum, amely december 18-án a Szépkorúak karácsonyi ünnepségének helyszíne lesz. Ugyancsak ezen a napon invitálják ünnepi ebédre a Polgármesteri Hivatal nyugdíjasait az Arany Holló Étterembe.

A képviselő-testület december 21-én zárja az évet, ekkor tartja ugyanis munkaterv szerinti idei utolsó ülését.

A Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központnak és nyugdíjas klubjainak különösen mozgalmas lesz az év hátralévő része. A már említett karácsonyi ünnepség mellett az Idősek hete rendezvénysorozat a legnagyobb megmozdulás. Ez szeptember 29-én kezdődik az ünnepélyes megnyitóval és október 5-én zárul az Aranylakodalommal.

Október 13-án az intézmény Napsugár bölcsődéje ünnepli 40. születésnapját, november 10-én pedig a Szociális munka napja alkalmából tartanak ünnepi munkaértekezletet.

A Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány a szokásosnál kissé hamarabb, december 2-án adja át a felsőoktatási ösztöndíjakat, az ugyancsak általa rendezett hagyományos adventi hangverseny december 12-én lesz.

Az idén egy rendhagyó, ám a szerkesztőség szándéka szerint hagyományteremtő, élő karácsonyi műsorral jelentkezik a Tisza TV december 17-én, advent harmadik vasárnapján. A meghitt hangulatú adásban többek közt lesz mézeskalács díszítés, ajándékkészítés, meglepetésművész, és élő kapcsolás a Városháza előtti térre, ahol a gyertyagyújtás, és a szeretetvendégség pillanataiba is betekinthetnek a nézők. Természetesen a vidámság sem marad el, hiszen december 30-án tűzi műsorára a televízió szilveszteri adását az elmúlt 30 év legkülönlegesebb válogatásaiból, ez alkalommal felvételről.