Lehmann Csongor Európa élén!

lemuszek melillaCsongor és a büszke apa, Lehmann Tibor a befutó után.Az ETU Triatlon Junior Európa-kupa sorozat Spanyolországban megrendezett záró fordulójának megnyerésével Lehmann Csongor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub (TTK) sportolója a 2017-es európai junior ranglista élén fejezheti be a szezont.

A tiszaújvárosi színek képviselője a 750 méteres úszás végén mindössze 2 másodperc hátrányban ért partot harmadmagával, a 20 km-es kerékpározás során Csongor okosan „megbújt” a bolyban, hogy az 5 km-es futáson ellenállhatatlannak bizonyuljon. Egyedül ő teljesített 16 percen belül, mely a biztos aranyérmet jelentette számára. Csongor ezzel a sikerével a 2017-es junior európai ranglista élén zárhatja az évadot, mintegy megkoronázva ezzel rendkívül jó szezonját.

A szintén a tiszaújvárosiakat képviselő Dévay Zsombor egészségügyi problémák miatt nem tudta befejezni a versenyt, csakúgy, mint a lányoknál Putnóczki Dorka. A TTK negyedik rajthoz álló versenyzője, Mátyus Lili viszont kiegyensúlyozott teljesítménnyel a 13.helyet érdemelte ki a női mezőnyben.

Az elit kategóriás férfiak is Spanyolországban fejezték be az Európa-Kupa szériát. A tiszaújvárosi versenyzők, Dévay Márk és Lehmann Bence igencsak helytállt a felnőtt mezőnyben, Márk a 9., Bence a 13. helyen érkezett célba.