Jól kifőzték, mind megették!

fozoversenySzabó Anna és Kiss Bertalan a menüvel.Idén a Tiszaújvárosi Intézményműködtető Központ (TIK) két munkatársa, Szabó Anna élelmezésvezető és Kiss Bertalan szakács, túljutva a selejtezőn, szeptember 30-án részt vett a a közétkeztetési szakácsverseny regionális elődöntőjében Miskolcon, s alig lemaradva az országos döntő 12 csapatos mezőnyétől, a 14. helyen végzett.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége immár negyedik alkalommal rendezi meg a közétkeztetési szakácsversenyt, melynek témája „Tavaszváró ételek a hagyomány és a megújulás jegyében”.

A korábbi éveket felülmúlva idén 52 csapat jelentkezett, és a selejtezőn továbbjutó csapatok az elődöntőkben, öt helyszínen mérhették össze tudásukat. A feladat egy háromfogásos menü elkészítése és tálalása volt megadott időre a közétkeztetési előírásoknak, az élelmiszerbiztonsági ajánlásban foglaltaknak megfelelően. A menü nyersanyagköltsége nem haladhatta meg a 450 forintot. Szabó Anna és Kiss Bertalan levesként tavaszi zöldséglevest készített szivárványos galuskával. A főétel parajos sajtkrémmel töltött csirkecomb filé volt baconbe tekerve, metélőhagymás kuszkusszal és sült paprikapürével. Desszertként zabpelyhes kekszet tálaltak joghurtos eperöntettel.

- Kollégáink a versenyen elérhető 60 pontból 49 pontot szereztek meg, így a selejtező eredményét is figyelembe véve összesen 81 pontot gyűjtöttek az elérhető 100-ból – tájékoztatta lapunkat Kósa-Tóth Zoltán, az intézményműködtető központ igazgatója. - Mint az a hétvégén kiderült ez a nagyszerű eredmény sem volt elegendő a továbblépéshez, sajnos 2 ponttal lemaradtak a 12 csapatos döntőről és végül a 14. helyen végeztek. Ezúton is gratulálunk kollégáinknak az elért eredményhez, a tisztes helytálláshoz. Büszkék vagyunk rájuk!

Az országos döntőbe jutott 12 csapat 2018 februárjában a Bocuse d’Or magyarországi döntőjének helyszínén főzhet a végső győzelemért.