Novemberi jégtörők

kr fociKapacina a vendégek gyűrűjében. Nem bírtak vele.A bajnokság 13. fordulójában hazai pályán fogadta csapatunk a Balassagyarmat együttesét. A felemás képű mérkőzésen végül sikerült megszerezni a bajnokság első hazai győzelmét.

Tiszaújváros - Balassagyarmat 3-2 (0-2)

Tiszaújváros 200 néző. Vezette: Valu (Szilágyi, Benkő)

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth – Nagy, Fodor, Márton, Pap, Bussy (Lipusz), Kovács (Balogh), Hussein, Orosz, Illés, Kapacina (Lukács)

Balassagyarmati VSE: Czirjék – Ficzere, Nagy G., Bonivárt, Bódis (Tihanyi), Erdei, Szita, Szandai (Jónás) Nagy O., Kovács, Popovics.

19. perc: Középen vezetett támadást a Balassagyarmat, majd a 16-os jobb oldalához, az alapvonalhoz közel ment a beívelés. Egy vendégjátékos visszafejelte a játékszert Szitának, aki az elcsúszó Kovács Péter mellett lőtt a hosszú alsóba. (0-1)

21. perc: Szöglethez jutott a vendégcsapat, Popovics középre ívelt labdáját Ficzere fejelhette szabadon, Tóthnak esélye sem volt hárítani (0-2)

60. perc: Husszein a bal oldalon az alapvonal mellett gyűjtötte be a labdát, majd visszapasszolt a 16-os sarkához Illésnek, aki kapásból beívelt az ötösre, ahol Kapacina magabiztosan fejelt a hálóba. (1-2)

68. perc: Az állandósult hazai nyomással nem bírt a vendégvédelem. Márton tört be a jobb oldalon a 16-oson belülre, majd mintegy 2 méterre az alapvonaltól laposan visszapasszolt középre Kapacinához, aki higgadtan lőtt a hálóba. (2-2)

71. perc: Teljesen megzavarodtak a vendégek. A 16-oson belül szabálytalanul állították meg Baloghot, a megítélt büntetőt Nagy Péter magabiztosan értékesítette. (3-2)

Hazai mezőnyfölény, vendéggólok. Az első félidőben úgy tűnt, folytatódik a TFCT vesszőfutása, mert hiába akarnak a Gerliczki tanítványok, hiába irányítják a játékot, gólt szerezni nem tudnak, ellenben kapni igen. A fordulás után változott a játék képe. Nem csak birtokolták a hazaiak a játékszert, hanem a kapura is veszélyesek voltak, aminek meg is lett az eredménye. Az első félidő teljesítményével együtt is megérdemelten nyert a Tiszaújváros, mert a második félidőben minden belőtt gólra jutott gyakorlatilag még 2 kihagyott ziccer.

Gerliczki Máté: A kritikán nem megsértődni kell, hanem rengeteget tenni azért, hogy magunk mellé állítsunk mindenkit. Azt hiszem, hogy az ehhez hasonló győzelmekkel erre képesek leszünk. A végig futballozni akaró, jobb csapat nyerte meg a mérkőzést.

Kis Károly: Nem az első eset, hogy taktikusan és fegyelmezetten játszunk, amelynek eredményeként a szünetben két góllal is tudunk vezetni, de végül mégsem sikerül begyűjteni a 3 pontot. A hazaiak a második félidőben meg tudták fordítani a mérkőzést, de úgy érzem, hogy a végén az egyenlítés benne volt a játékunkban, bár azzal sem lettem volna elégedett.

tabella

További eredmények

Cigánd - Salgótarján 0-3
Monor - ESMTK 0-0
Nyírbátor - Gyöngyös 3-1
Putnok - Tiszafüred 1-3
Jászberény - Tállya 0-0
MTK II. - Debrecen 2-0
Füzesgyarmat - DVTK II. 2-1

Következik a 14. forduló

2017.11.11., szombat, 13:30
Tiszaújváros - Füzesgyarmat

Balassagyarmat - Cigánd
Salgótarján - Putnok
Tiszafüred - Nyírbátor
Gyöngyös - Monor
Debrecen - Jászberény
2017.11.12., vasárnap 13:30
ESMTK - MTK II.
Tállya - DVTK II.

Ha a Sajóvölgye nem lett volna…

Két-két mérkőzést játszottak utánpótlás csapataink az elmúlt héten, az ellenfelek a Felsőtárkány, a Sajóvölgye és a Nyírbátor együttesei voltak. A nyolc mérkőzésen 4 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség született.

U19 FCT - Sajóvölgye 1-1 (0-1)
Gól : Polonkai D.
FCT - Nyírbátor 7-3 (4-2)
Gól: Száraz Á. 4, Balogh A., Polonkai D., Kaszai D.
U17 FCT - Sajóvölgye 0-7 (0-4)
FCT - Nyírbátor 2-1 (1-1)
Gól : Bányász J. 2
U15 FCT - Sajóvölgye 2-14 (1-5)
Gól : Gulyás K., Lakatos L.
FCT - Felsőtárkány 4-3 (2-1)
Gól : Gulyás K. 3, Rontó P.
U14 FCT - Sajóvölgye 2-3 (0-3)
Gól : Illés R., Oláh A.
FCT - Felsőtárkány 13-1 (4-0)
Gól: Oláh A. 5, Grigoncza R. 3, Juhász D., Tarnóczi B., Volyák M., Bartal Á., Berecz Gy.