Rakusz Éva megyei Prima-díjas

kr rakuszevaRakusz Éva a díj átadása után. Fotó: Varga TamásA tiszaújvárosi Rakusz Éva kajakedző nyerte el a magyar sport kategóriában idén a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Prima Díjat.

A megyei Prima díjak rendszere 2005-ben jött létre és azóta minden évben, minden megyében 3-3 kiválóság kapja meg az elismerést. A díjazottak jutalma nettó 1 millió forint, ezen kívül megyénkben Szanyi Borbála bronzból készült Mancs-szobra, valamint ifj. Vajda Attila gyémántokkal és drágakövekkel kirakott arany kitűzője. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által adományozott elismerést szombat este adták át a Miskolci Nemzeti Színházban.

A Magyar Sport kategóriában Rakusz Éva kajakedző, egykori világbajnok, olimpiai érmes kajakos nyert, aki jelenleg is kiválóan szerepel a korosztályos versenyeken. A magyar oktatás és köznevelés kategória díjazottja Chavvakula Lourduraju tartományfőnök-helyettes, a Verbita Rend JPIC Iroda vezetője, a magyar irodalom kategóriában a Műút irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat kapta a díjat. A közönségdíjas Csorba Piroska író, költő lett.

- Nagyon nagy megtiszteltetés a díj, köszönöm a rám szavazóknak és azoknak, akik jelöltek. Még van ugyan egy pár évem, de úgy gondolom, hogy eddigi tevékenységem megbecsüléseként kaptam az elismerést. Kimondhatatlanul boldog vagyok! Elhívtam a gálára a nevelőedzőimet, és tudom, hogy az édesanyám - aki sajnos már nincs köztünk - nagyon büszke lenne rám - nyilatkozta Rakusz Éva a díj átvétele után.

- Éva eredményeit, munkásságát ismerve úgy gondolom, a legméltóbb helyre került az elismerés - mondta egykori edzője, a TVSE elnöke, Jancsár László. - A magam és egyesületünk nevében is gratulálok neki!

A rendezvényen az év vállalkozásai, vállalkozói elismeréseket is átnyújtották. Itt is volt tiszaújvárosi díjazott. Az év műanyag-feldolgozó vállalkozása a Gömöri Róbert és Holló László ügyvezetők által irányított Tisza Automotive Kft. lett, az év HR ügyviteli és HR tanácsadói vállalkozása pedig a Szabó Béla vezette Alfa- Human Kft.