Lámpa, fék, láthatósági mellény

kr lathatosagBírság helyett „ajándékot” osztottak ki a rendőrök.Bírság helyett lámpákat és láthatósági mellényeket osztottak a tiszaújvárosi rendőrök a hiányos felszerelésű kerékpárosoknak.

A láthatósági kampányban bicikliseket állítottak meg az Örösi út és a 35-ös főút kereszteződésében, az egyik legforgalmasabb szakaszon. A múlt szerdai ellenőrzés során nem a büntetés volt a cél, hanem a figyelemfelhívás, hiszen láthatósági mellény és lámpa nélkül nagyobb esélye van egy balesetnek.

- A Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság több másik főkapitányság mellett rendelte el a mostani akciót - tudtuk meg Szmrek Tamástól, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályvezetőjétől. - A Látni és látszani kampányban azért is részt veszünk, mert a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén az előző évekhez képest is több kerékpáros baleset történt, mint korábban. Fő célunk a kötelező felszerelések ellenőrzése, a fékberendezés, a világítóberendezések és a láthatósági mellény, hiszen a korlátozott látásviszonyok között ezek nagyon fontosak. Azt tapasztaljuk, hogy tízből 8-9 kerékpár fel van szerelve a fent említett eszközökkel, több esetben viszont hiányzik a világítás, de találkoztunk olyannal is, akinek lámpája nem volt, és a fékberendezése sem működött.