Jutalom a legjobbaknak

kr mecenas hunyadiA Hunyadi iskola ösztöndíjasait Dr. Fülöp György alpolgármester köszöntötte.A múlt héten megkapták a gyerekek a félévi bizonyítványokat, e héten pedig a legjobbak átvehették megérdemelt tanulmányi ösztöndíjukat is. A Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány az önkormányzat nyújtotta támogatásból ebben a félévben is jutalmazta a középiskolák és az általános iskolák felső tagozatának legjobb tanulóit.

- Összesen 88 fő részesült ösztöndíjban, ami 2,2 millió forintot jelent - tudtuk meg Makrai Mariannától, a Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány elnökétől. - A tanulók egyenként 25.000 forintban részesülnek. A következő félévben azonban emelkedni fog az összeg, a jól tanuló diákok 30.000 forintot kaphatnak majd.

A Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium ösztöndíjasait Bráz György polgármester köszöntötte.

- Ebben a városban mindig elvárták a mindenkori vezetéstől, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy jó iskolák működjenek. Bár megváltozott az iskola fenntartási rendszere, mi mégis fontosnak tartjuk, hogy ezzel az ösztöndíjjal a legkiválóbbakat még jobb teljesítményre ösztönözzük, illetve azokat is, akik még nem ismerték föl, hogy mennyire fontos szerepet tölt be a tudás egy ember életében - mondta a polgármester. A középiskolások már inkább a jövőjükre gondolnak, a pénzt tanulmányaikra, továbbképzésükre fordítják. Molnár Tímea a gimnázium utolsó évét tapossa és már nem először áll az ösztöndíjasok között.

- Ha az általános iskolai alkalmakat is belevesszük, akkor negyedszer vehetem át ezt díjat - mondta Tímea. - Ebben az évben elsősorban nem az ösztöndíj elérése volt a célom, hanem azért hajtottam, hogy felvegyenek a Debreceni Egyetem általános orvosi karára.

Keresztesi Levente a Szerencsi Szakképzési Centrum Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában tanul. Hegesztő lesz néhány év múlva.

- Nagyon örülök, hogy én kapom ezt az ösztöndíjat - mondta Levente. - Minden plusz pénzt félre teszek, mert, ha befejeztem az iskolát, külföldre szeretnék menni dolgozni.

A Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egyik ösztöndíjasa, a nyolcadikos Markovits László, aki szintén először vehette át a 25.000 forinttal járó elismerést.

- Nagyon meglepődtem, amikor mondta az osztályfőnököm, hogy én leszek az ösztöndíjas - mondta Laci. - Igazából azért hajtottam, hogy felvegyenek abba az egri gimnáziumba, ahol majd szeretnék továbbtanulni. Az egy plusz öröm, hogy a félévi bizonyítványom is jól sikerült, és az ösztöndíjat is én kapom.