Hárman a legjobbak között

kr asztalitenisz
A Fónagy-Árva testvérpár talán párosban is sokra viszi még.

Igen messzire, a Baranya megyei Mohácsra kellett utaznia a Tiszaújvárosi SC utánpótlás korú asztalitenisz versenyzőinek, hogy részt vegyenek az év legrangosabb egyéni versenyén, az újonc és serdülő országos bajnokságon.

Megérte megtenni a hosszú és fáradságos utat, mert a versenyzők kiváló eredményeket értek el.

A legfiatalabb leányok mezőnyében (U11) Fónagy-Árva Zsófia magabiztosan megnyerte a csoportját, majd a főtáblán nála jelentősen magasabban rangsorolt versenyzőket legyőzve menetelt egészen a dobogóig, és végül a 3. helyet szerezte meg. Zsófia megmérette magát a nagyobbak között is. U12-ben a 9., U13-ban pedig a 17. helyen végzett.

A fiúk U13-as mezőnyében Fónagy-Árva Péter sorra nyerte a mérkőzéseket a főtáblán, és csak az elődöntőben szenvedett vereséget, döntő szettben az országos ranglistavezetőtől. A különbség a lehető legkisebb volt, abszolút benne volt a mérkőzésben a fordított eredmény is. Az országos bajnokság bronzérme miatt egyáltalán nincs ok bánkódásra, mert ez a teljes élmezőnyt felvonultató versenyen rendkívül nagy teljesítmény!

Az U12-es fiúk korosztályában Köllő Ábel magabiztosan jutott el a legjobb 8 közé, a negyeddöntőt - habár nagyon jó esélyekkel indult -, már nem sikerült megnyernie, végül az 5. helyen végzett. Ábel az U13-as fiúk mezőnyében is asztalhoz állt, ahol a 9. helyen zárta a versenyt.