Nagy ajándékunk, a Tisza

kr turista 1
Gyalogolni jó.

Kellemes evezés a Tiszán, egy pár kilométeres gyaloglás a gáton, és persze kerékpározás egy nagyobb körben - ez volt a Tiszaújvárosi Turista Triatlon. Ugyanúgy neveztek családok, mint baráti társaságok, munkahelyi közösségek. Kellemes időben kellemes élményekkel zárult a szombati nap.

Már a reggeli órákban sokan érkeztek a TSC Természetjáró Szakosztályának Tisza-parti csónakházához, s vágtak neki a három próbából álló teljesítménytúrának.

- Szerintem remekül ment az evezés - mondta Gurnicz Marianna -, de ez elsősorban a férjemnek köszönhető, hisz ő gyakorlott evezős. Nagyon szép volt a Tisza, gyönyörű, nyugodt, imádtam. Kerékpározással folytatjuk, bízunk a kondinkban, hisz teljesítménytúrázók vagyunk.

A Karácsony család Maglódról érkezett a turista triatlonra, már tavaly is itt voltak.

- Azért jöttünk, hogy szórakozzunk - mondta Csongor -, jó itt eltölteni a hétvégét, kikapcsolódni és nem otthon ülni.

- Sokszor szoktunk biciklizni - folytatta Csongor bátyja, Károly -, tavaly nagyon megtetszett ez a verseny, ezért jöttünk most is. Az evezést szeretem a legjobban, de máskor nem szoktam, csak itt, ezen a versenyen.

Ez is az egyik célja a turista triatlonnak, közel hozni, megszerettetni a természetet.

- Sokaknak nagy kihívás hét kilométert evezni a Tiszán - mondta Kántor Zsolt, a verseny egyik szervezője -, vagy akár csak megülni is a vizet. A Tisza nagyon nagy ajándékunk, örüljünk, hogy ilyen helyen lakunk, hogy közel tudunk kerülni a természethez, használjuk ki a lehetőséget.

Sorra indultak és érkeztek a célba a csapatok, 11 csapatban összesen 38-an neveztek a versenyre. A célba érkezők emléklapot, kitűzőt és tombolaszelvényt kaptak. A leggyorsabban teljesítő csapat a RED BULL volt (Tellér Orsolya, Rab Imre), ők 225 perc alatt értek célba, a legidősebb hölgy versenyző díját Gurnicz Marianna kapta, a legidősebb férfi Varga István volt. A legfiatalabb lány Schwardy Adél (14 éves), a legfiatalabb fiú pedig Karácsony Csongor (7 éves).

Szalonna sült a tűznél, hozzá friss zöldségek, jó társaság. Mire a versenyzők célba értek, elkészült a babgulyás is, kellemes időben, jó hangulatban telt a nap. Mintha egy nagy család gyűlt volna össze egy hétvégi programra, s valójában így is történt.

Fodor Petra