Egygólos vereség a szezonnyitón

kr foci
Jobb volt az Eger.

A felkészülési mérkőzésen alaposan elpáholt Eger ellen lépett pályára a 2018-19-es bajnoki szezon első találkozóján az FC Tiszaújváros az NB III Keleti csoportjában. Néhány hete a felkészülés részeként magabiztosan legyőzte a hevesi megyeszékhely csapatát alakulatunk, most - némi meglepetést szolgáltatva - a TFCT alulmaradt.

Eger - Tiszaújváros 2 - 1 (0 - 0)

Eger: 400 néző. Vezette: Somogyi (Zsákai, Dobos)

Eger SE: Tajti – Debreczeni, Lakatos B., Pataki, Lőrincz, Galambosi, Vajda (Rjaskó), Titkó (Bohus), Gresó (Busai), Farkas K., Fekete V.

TFC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Nagy P. (Lipusz), Burics, Hussein (Molnár M,), Bussy – Illés G., Kertész, Papp P., Lippai T., Orosz M. – Nagy D. (Faggyas)

47. perc: A második félidő második percében szögletet rúghatott a hazai csapat. A sarokrúgásra Lakatos érkezett és közelről, fejjel juttatta a hálóba a játékszert. (1- 0)

60. perc: Mintegy 22 méterre a kaputól Bussy lövésre szánta el magát, és ballal lőtt a hálóba. (1-1)

71. perc: Debreczeni passzolt Feketéhez, aki lefordult védőjéről és 17 méterről ballal a jobb sarokba lőtte a labdát. (2-1)

Az első percben óriási helyzetet rúgott mellé a hazaiak már 37 éves játékosa, Fekete, aki végül a második félidőben óriási góllal döntötte el a mérkőzést. Nagyon lassú és kevés futás jellemezte az egész első félidőt, gól nem is született, az első és egyetlen ajtó-ablak helyzet az utolsó percben maradt ki TFCT részéről.

A második félidő újra nagy egri helyzettel kezdődött, ezt már be is rúgták, így hátrányba és nagy zavarba is került egyszerre a Tiszaújváros. Ha szemfülesebb az Eger, akkor eldönthette volna hamarabb a mérkőzést. Bussy ekkor még egy tetszetős, nagy góllal egyenlített, de a második hazai találtra - bár hajtottak a fiúk - már nem tudtak góllal felelni.

Az Eger jobban akarta a győzelmet és több lehetőséget alakított ki, így győzelme megérdemelt.

Vígh Ferenc: Nagyot küzdöttünk egy jó erőkből álló ellenfél ellen. Egyelőre ennyi van bennünk, sokat kell még dolgoznunk, de tettünk egy lépést előre. Viszont a földön kell maradnunk, mert sok ilyen győztes mérkőzésre lesz szükségünk a kitűzött cél eléréséhez. Helyzeteink voltak a góljainkon kívül is, ezért úgy érzem, nem érdemtelenül tartottuk itthon a három bajnoki pontot.

Gerliczki Máté: Azt a játékot, amit mi szeretnénk játszani, csak nagy önbizalommal lehet. Önbizalom nélkül és félgőzzel egy nagyon átlagos csapat vagyunk. Az első 20 percet tele nadrággal játszottuk, ami rányomta bélyegét az egész mérkőzésre, ezért megérdemelt a hazai siker.

További eredmények

Cigánd - Jászberény 1-2
Szolnok - Salgótarján 0-0
Debrecen - Putnok 2-2
Füzesgyarmat - Nyírbátor 1-1
Gyöngyös - Sényő 1-3
ESMTK - Tállya 3-1
DVTK II. - Sajóbábony 0-1

Következik a 2. forduló

2018. augusztus 11., szombat, 17:00
Nyírbátor - Eger
Tiszaújváros - Debrecen
Putnok - Szolnok
Sajóbábony - ESMTK
Tállya KSE - Cigánd SE
Jászberény - Gyöngyös
2018. augusztus 12., vasárnap, 17:00
Sényő - Füzesgyarmat
Salgótarján - DVTK II.

Vasárnap rúgják a bőrt

Az FC Tiszaújváros tájékoztatja a szurkolókat, hogy az MLSZ Versenybizottság főtitkári utasítása alapján a 2018. szeptember 1-je utáni hazai és idegenbeli mérkőzéseink játéknapja is egységesen vasárnap lesz (kivétel csak utasításra, vagy külön engedéllyel).