Kevesebb lubickoló, több kempingező

kr strandegyesre

Véget ért a nyári szezon. Szeptember 2-án bezárt a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő strandja. Azonban mivel a kellemes késő nyári idő még folytatódik, a kalandmedence szeptember 23-ig üzemel.

Egy hétvégi, meleg nyári napon akár háromezer vendége is volt a strandnak. Nem csak helyiek, a környező országokból és településekről is sokan járnak ide. Tóth János és családja Miskolcról érkezett, rendszeresen jönnek ide kikapcsolódni.

- A lányomék most itthon vannak Angliából - mondta Tóth János. - Ők akartak ide jönni, mert annak idején, amikor még a lányom itthon lakott, sokszor járt erre a strandra, de én is szívesen jövök, mert kellemes a környezet és az árak is elfogadhatóak.

Az idei strandszezonról, adatokról, fejlesztésekről Fodor-Somodi Gabriellát, a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő üzemeltetési vezetőjét kérdeztem.

- Milyen volt a 2018-as strandszezon?

- Idén május 19-én nyitotta meg kapuit a strand - nyilatkozta Fodor-Somodi Gabriella.- A strandszezon eredményessége, mint minden évben, idén is nagy mértékben az időjárástól függött. Hiába volt május elején kánikula, amikor kinyitottunk, utána rettentően elromlott az idő. A májusi jó idő meglátszott az akkori adatokon, minimális emelkedést tapaszaltunk az átlagos nyár elejéhez képest. A júniusi rendkívül hűvös, csapadékos időjárás miatt 37%-kal visszaesett a forgalmunk ebben az időszakban. A július már kicsit jobb számokat mutatott, de az idei strandszezon az augusztusi kánikulával vált teljessé.

- Hogyan fest mindez a számok tükrében?

- Elsősorban azt kell mondani, hogy jelentős, közel 30%-os belépőjegy áremelést hajtottunk végre a szezont megelőzően, ami 14%-os bevételemelkedést jelentett. A teljes bevételünk 262 millió forint lett és 160.000 vendégünk volt a nyáron. Ez a szám azonban a tavalyihoz képest 14%-os csökkenést jelent.

- Milyen újdonságok fogadták a vendégeket, és milyen tervek vannak?

- Még áprilisban átadtunk egy beltéri bébi medencét a legkisebbeknek. Kibővítettük a wellness részlegünket egy gőzkabinnal, illetve a nyár közepén átadtuk a kültéri csomagmegőrző szekrényeket is. Természetesen vannak még elképzeléseink. A kemping felőli hátsó bejárathoz egy épületet tervezünk, illetve a hullámmedence és a büfésor közötti füves területre egy vízi játszóteret szeretnénk.

- Nézzünk át az út másik oldalára, a Termál Kempingbe! Milyen volt ott a nyári szezon?

- Az ide érkező, általában szlovák és lengyel vendégek júliusban indulnak útnak. Így a kemping forgalmára nem volt hatással a nyár eleji kellemetlen időjárás. Összességében 58 millió forintos bevételt termelt a kemping a nyári szezonban, ez 11%-os bevételnövekedést jelentett, ami azt jelenti, hogy 7000 vendég közel 19.000 éjszakát töltött a kempingben.

- Itt is történtek fejlesztések, felújítások?

- Igen. Az apartman házakhoz vezető zúzott köves utat leaszfaltoztuk, a főzőhelyeket felújítottuk és bővült a vezeték nélküli internethálózat is. A jövőben pedig a vizesblokkokat szeretnénk felújítani.

ema

Az év fürdői

A fürdővel kapcsolatos hír, hogy lezárult az „Év fürdője 2018” közönségszavazás. A feltörekvő fürdők kategóriájában a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő országosan a 12., míg a megyei rangsorban a Bogácsi Gyógyés Strandfürdő mögött a 2. helyen végzett.

Az év fürdője címet idén a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő nyerte el, a feltörekvő fürdők közül az Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő vitte el a pálmát. Volt egy helyiek kedvenc fürdője kategória is, itt a Tiszavasvári Strandfürdő lett a legjobb.