Jobbak voltunk, mégsem győztünk

kr foci
A kapuba tart Nagy Dávid büntetője.

A bajnokság 13. fordulójában a Sényő együttesét fogadta csapatunk. A mérkőzésen a Tiszaújváros volt az aktívabb, mégis pontosztozkodás lett a vége.

Tiszaújváros - Sényő 1-1 (1-1)

Tiszaújváros: 250 néző. Vezette: Hanyecz (Pogonyi, Belicza)

TFCT: Tóth - Fodor (Nagy P.), Burics, Dajka, Pap, Nagy D., Bussy, Hussein, Illés (Molnár), Kertész (Faggyas), Papp.

Sényő: Gagyi-Klepács, Kristófi, Ács, Lakatos (Takács) Phrakonkham, Fabu, Marics (Ruska), Kapacina, Barcsay (Bodó), Márton.

13. perc: Bussy beadását követően kapáslövésre fordult a 16-oson belül Nagy Dávid, ám Fabu rátartott a lábára. A játékvezető azonnal a sípjához nyúlt, és intett, hogy a megmozdulás büntetőt ér. A sértett állt a labda mögé, és higgadtan a kapu jobb oldalába lőtt. (1-0)

32. perc: Fabu javította hibáját, egy beívelés egyedül találta az ötös vonalában, és ő erőből a hálóba vágta a labdát. (1-1)

A pontszámokat tekintve a Sényőnek állt a zászló a mérkőzést megelőzően, ám tudni lehet, hogy a TFCT hazai pályán a legjobbakat is képes hibára kényszeríteni. Mindkét csapat a szerdai - győztes - kupamérkőzés fáradalmai után állt pályára. Vélhetően a vendégeknek kedvezett, hogy 6 olyan játékos is volt a keretben, akik korábban Tiszaújvárost is megjárták. Az első tizenöt percben több nagy bedobással és szöglettel veszélyeztetett a hazai gárda, ám csak egy gólt sikerült lőni. Ezt követően a Sényő átvette a kezdeményezést, melyhez mi asszisztáltunk, így megérdemelten egyenlítettek a vendégek.

A második félidő is hasonlóan hullámzó volt, mint az első, de összességében több lehetősége volt a TFCT-nek, amit sajnos nem tudott kihasználni - köszönhetően a kiválóan védő Gagyinak, aki egyáltalán nem gagyi teljesítményt nyújtott -, így maradt az eredmény, és a pontosztozkodás.

Gerliczki Máté: Két jó csapat egy viszonylag jó mérkőzést játszott. Mindkét gárda nagyon elfáradt a hétközi kupaszereplés miatt. A helyzetek számát tekintve jóval közelebb álltunk a győzelemhez.

Blaner Attila: Nagy gratuláció a fiúknak, a 2. félidőben nagyot küzdöttek. Az igazsághoz tartozik, hogy Gagyi a 2. félidőben több nagy védéssel tartotta meccsben a csapatot. Ennek ellenére az egy pontra azért rászolgáltunk. Gratulálok a hazai csapatnak és további sok sikert kívánok nekik a folytatásban.

További eredmények:
Putnok - Gyöngyös 2-0
Tállya - Debrecen 3-1
Cigánd - Szolnok 1-3
ESMTK - DVTK II. 4-0
SBTC - Füzesgyarmat 1-0
Sajóbábony - Eger 0-0
Jászberény - Nyírbátor 1-2

Következik a 14. forduló:
2018. november 11., vasárnap 13:30
ESMTK - Jászberény
DVTK II. - Cigánd
Szolnok - Tállya
DEAC - Sajóbábony
Eger - SBTC
Füzesgyarmat - Putnok
Gyöngyös - Tiszaújváros
Sényő - Nyírbátor

Pozitív mérleg

A legutóbbi bajnokikon utánpótlás csapataink az Alsózsolcai KSC és a Tállya KSE együtteseivel mérkőztek meg. A négy találkozón 7 pontot szereztek a fiúk.

U19
Alsózsolca - Tiszaújváros 5-0 (4-0)

U17
Alsózsolca - Tiszaújváros 1-2 (1-1)
Gól: Tóth S., Balog Sz.

U15
FC Tiszaújváros - Tállya 1-1 (1-0)
Gól: Hártó P.

U14
FC Tiszaújváros - Tállya KSE 4-3 (3-2)
Gól: Bodnár V.2, Molnár D., Zemlényi P.