Michael Jacksonra emlékeznek

kr tanc 1Michael Jackson stílusa is fekszik a mazsoretteknek.

Hamarosan itt a tánc világnapja, s tíz éve már, hogy Derkovits Kulturális Központ mazsorett csoportjai különleges esttel készülnek erre az alkalomra. Idén sem lesz ez másként, az első felvonásban fúvós és mazsorett bemutatók szerepelnek a programban, a második részben pedig Michael Jacksonra emlékeznek a táncosok. Az emlékest első technikai próbáján mi is ott voltunk.

Hónapok óta tartanak már a műhelymunkák, most először láthatták egyben a résztvevők és a felkészítők, hogy miért is dolgoztak annyit.

- Már a mazsorett bemutató is egy picit más, jubileumi lesz, hiszen ebben az évben ünnepeljük az ifjúsági csoport fennállásának 20., míg a gyermekcsoport 10. évfordulóját - mondta Bognár Imre, a Derkovits mazsorett csoportjainak művészeti vezetője. - A második részben pedig idén nagy fába vágtuk a fejszénket, hiszen Michael Jacksonra emlékezünk. Figyelünk arra, hogy ez hozzá méltó legyen, viszont megmaradunk a saját kereteink között. Úgy gondolom, ha a saját magunk tudását és stílusát „alkalmazzuk” az ő zenéjére, akkor az sokkal értékesebb lesz, mint egy lemásolt produkció. Most tartjuk a második felvonás első technikai próbáját - avatott be a részletekbe Bognár Imre -, eddig mindenki műhelymunkát végzett, a saját próbáikon készültek a koreográfiák és ma (április 13. – a szerk.) van az első alkalom, hogy itt a színpadon megpróbáljuk összegyúrni a produkciókat és technikus kollégáimmal és a táncosokkal együtt átlátni az egész estet. A színpadra állításban Medvés Beáta mazsorett oktató kolléganőmmel dolgozunk együtt és hip-hop oktatók is segítenek bennünket: Bócsi Attila, Katlan Judit és Gáspár Tünde.

- A gyermek és a Jégvirág csoport felkészítésével foglalkozom - mondta Medvés Beáta - novemberben lement az utolsó minősítésünk is, azóta készülünk a tánc világnapjára. A legkisebbeknek még az első bemutatkozásokkor szoktam segíteni a színpad széléről, a cél természetesen az, hogy önállóan is bemutatkozzanak, talán már május elsején ez meg is valósul.

Addig is készülnek a tánc világnapjára és csakúgy, mint a „nagyok”, a kicsik is részesei a Michael Jackson emlékestnek. A hip-hop vonal egyik képviselője, Bócsi Attila már több mint tíz éve elkötelezte magát e műfaj mellett.

- Örültem ennek az ötletnek, hiszen stílusban közel áll hozzám - mondta -, több éve segítek már a tánc világnapján koreográfiákkal, nagy örömmel jöttem most is. Nagyon ügyes valamennyi csoport, többféle stílust is táncoltak már, én úgy látom, hogy bár a mazsorett a fő táncműfajuk, azért Michael Jackson stílusa is fekszik nekik.

A mazsoretteknek is megtetszettek a különböző műfajok, így volt ezzel Demeter Diána is, aki tíz éve mazsorettezik.

- Eleinte furcsának gondoltam Michael Jacksont, nem voltam benne biztos, hogy hitelesen elő tudjuk adni - mondta Diána -, de ahogy készültünk, egyre jobban érezem, hogy jó lesz. Hiába nem a mi korosztályunk zenéje, szerintem egész jól elő tudjuk adni. Sokat kell még gyakorolnunk, de nagyon összetartó csapat vagyunk, így biztos vagyok benne, hogy egy szuper előadásunk lesz ismét.

A végeredményt április 28-án, délután hat órától láthatjuk a Derkovits Kulturális Központban. Az esten fellépnek a 20 évvel ezelőtt létrejött ifjúsági csoport alapító tagjai is.

Fodor Petra

sulykorlatozas

NEPSZ2016

ADOBEV

50jubil

kozterkam

Kormányablak

Tiszaújvárosi Járási Hivatal Kormányablak
(Tiszaújváros, Bethlen G. út 7.)

Ügyfélfogadás:

  •     Hétfő: 07:00 – 17:00
  •     Kedd: 08:00 – 18:00
  •     Szerda: 08:00 – 18.00
  •     Csütörtök: 08:00 – 18:00
  •     Péntek: 08:00 – 18:00

Telefonszámok:

Járási titkárság: 49/795-224
Információ: 49/795-244
Kormányablak: 49/795-242

pdfKözlemény - EKOP-1.2.26

mecenaslogo
tkronika280

48eves

KEFLOGO

its

mmsz

 

Copyright © 2015. Tiszaújváros Város Önkormányzata