Csendesen teltek az ünnepek

kr husvet 1Húsvétkor, ha szeles is volt az idő, napsütésben is bőven volt részünk. Sokan használták ki a kínálkozó alkalmat, és mentek ki a szabadba.

Mivel idén először négynapos volt a húsvét, a mentősöknek, a rendőröknek és a katasztrófavédőknek is alkalmazkodni kellett az új helyzethez. Számukra is kérdés volt, hogyan hat az emberekre a többnapos munkaszünet.

- Húsvétkor nem szokott kiemelkedő forgalom lenni állomásunkon - mondta Lovas Attila, a Tiszaújvárosi Mentőállomás vezetője. - Egy nap átlagosan 6-8 alkalommal hagyják el mentőkocsik az állomást. Így volt ez most is a hosszú hétvége alatt. Semmilyen rendkívüli eseményről nem tudunk beszámolni.

Valamivel mozgalmasabb volt a négy nap a katasztrófavédelem tűzoltóinak.

- A Tiszaújvárosi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság működési területén négy káresemény történt - nyilatkozta lapunknak Németh Viktor tűzoltóőrnagy, a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelemi Kirendeltség tűzoltó parancsnoka. - Mezőcsátnál égett száz négyzetméter nádas, Sajószögeden pedig öt négyzetméter száraz fű gyulladt ki. A hétvége folyamán Hejőpapiba is riasztottak minket, ahol a regionális hulladéklerakóban volt tűz. Mindhárom helyszínre a Tiszaújvárosi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság, valamint a Mezőcsáti Katasztrófavédelmi Örs gépjárművei vonultak ki.

A hétvégén városunkban is riasztották a katasztrófavédőket. Az Építők útján gyulladt ki egy szeméttároló. A tüzet szakszerűen megfékezték a kiérkezett egységek.

Húsvét idején fokozott ellenőrzést tartottak a rend őrei.

- A négy nap alatt a közlekedési balesetek és a közterületen elkövetett bűncselekmények megelőzése volt a fő cél - mondta dr. Kucsma Sándor, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság megbízott rendészeti osztályvezetője. - Ezekre a feladatokra külön szolgálatot szerveztünk, melyet a Mezőkövesdi és Miskolci Rendőrkapitánysággal közösen láttunk el. A közlekedési ellenőrzések során a gépjárművezetők és a gépjárműveik műszaki ellenőrzésekor találtunk kisebb szabálytalanságokat, ami miatt meg kellett tennünk a feljelentéseket. Szerencsére azt kell, hogy mondjam, rendőrségi szempontból a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén egy teljesen átlagos hétvégéről beszélhetünk. 545 gépjárművezetőt vontunk intézkedés alá. Ebből kettő esetben alkoholos befolyásoltság miatt kellett vizsgálatot indítani. Ezekben az esetekben a helyszínen bevontuk a vezetői engedélyeket és a büntetőeljárást indítottunk. Ittas kerékpárossal szemben szintén két alkalommal intézkedtünk, illetve 15 helyszíni bírságot szabtunk ki és 12 szabálysértési feljelentést tettünk járművezetőkkel szemben. A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 15 esetben kezdeményeztünk közigazgatási eljárást.

sulykorlatozas

NEPSZ2016

ADOBEV

50jubil

kozterkam

Kormányablak

Tiszaújvárosi Járási Hivatal Kormányablak
(Tiszaújváros, Bethlen G. út 7.)

Ügyfélfogadás:

  •     Hétfő: 07:00 – 17:00
  •     Kedd: 08:00 – 18:00
  •     Szerda: 08:00 – 18.00
  •     Csütörtök: 08:00 – 18:00
  •     Péntek: 08:00 – 18:00

Telefonszámok:

Járási titkárság: 49/795-224
Információ: 49/795-244
Kormányablak: 49/795-242

pdfKözlemény - EKOP-1.2.26

mecenaslogo
tkronika280

48eves

KEFLOGO

its

mmsz

 

Copyright © 2015. Tiszaújváros Város Önkormányzata