Óvodai nyílt délutánok

kr ovi 1Terülj, terülj asztalkám fogadta a leendő óvodásokat és szüleiket.

Nyílt délután tartottak a múlt héten a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvodában. Hagyomány már, hogy a beiratkozás előtti napokban lehetőséget adnak a leendő ovisoknak és szüleiknek, hogy feltérképezhessék az intézmény kínálta lehetőségeket.

Az óvoda közelsége és az óvónők személyisége az, amit leginkább néz egy szülő a döntés előtt. Persze a választásban a korábbi tapasztalatok is számítanak, és a családi kötelékek is, hiszen a kicsit általában oda íratják be óvodába, ahová a nagyobb is járt. Legtöbbször ezeket mérlegeli a szülő, persze, aki teheti el is megy, hogy személyesen is megtapasztalja, milyen lesz az óvoda, az az intézmény, ahol gyermeke három-négy éven keresztül eltölt majd napi nyolc órát.

- Mi ide jöttünk először, a Szivárvány épületbe, körülnézünk a kisfiammal. Kíváncsi vagyok mindenre, hiszen fontos, hogy tudjam, hol tölti majd el idejét a gyermek, ha eljön az ideje. Látjátok, ő teljes nyugalommal bement a csoportszobába, nem kellett noszogatni, már ott játszik a többiekkel a szőnyegen, ez jó jel - mondja az egyik édesanya, Szabó Dóra.

Az emeleti tornateremben ételkóstolóval várták a vendégeket. Az óvodai menüből kínáltak néhány fogást.

- Ezeket ma ettük uzsonnára - mondja az egyik középső csoportos kislány, aki hazafelé indulóban betért egy falatra. Mások is követték, a felnőttek is.

- Nagyon ízletes mindegyik, többet is megkóstoltunk már. Nekem ide jár a kisfiam, nincs panaszom az ételekre és az étkezésére sem, mindig jóllakottan tér haza - nyilatkozott lapunknak Makó Béla.

Nem csak a Szivárványban, valamennyi épületben, a Katicában, a Bóbitában, a Tündérkert és a Szederinda óvodában is ezzel a programmal várták a szülőket és gyermekeiket.

- 150 gyerekünk megy iskolába, az ő helyükre érkeznek majd a kicsik, a leendő kiscsoportosok. A beiratkozás április 20- án, 21-én lesz, előtte betekintést nyerhetnek az épületekben folyó munkáról, ezzel is segítve a döntésüket. Annyi változás van idén a beiratkozáskor, hogy nagy valószínűség szerint 2017 szeptemberétől református fenntartású óvoda lesz a Katica, ami a jelentkezésekben is megmutatkozik majd - tudtuk meg Micskiné Bodó Erzsébettől, a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda vezetőjétől. - Ekkor fog kiderülni, hogy hány fővel indul majd ott az óvodai élet, és hányan kezdik majd az óvodát az önkormányzati óvodában, a jelenlegi Szivárvány, Tündérkert, Bóbita és Szederinda épületekben. Természetesen arra is van lehetőség, hogy aki a továbbiakban nem szeretné a folytatást a Katicában, az átjelentkezhet az önkormányzati óvodába, de ez fordítva is igaz. Jelentkezni, beiratkozni mindenkinek a Szivárvány épületben kell, a meghirdetett időpontokban.

berta

sulykorlatozas

NEPSZ2016

ADOBEV

50jubil

kozterkam

Kormányablak

Tiszaújvárosi Járási Hivatal Kormányablak
(Tiszaújváros, Bethlen G. út 7.)

Ügyfélfogadás:

  •     Hétfő: 07:00 – 17:00
  •     Kedd: 08:00 – 18:00
  •     Szerda: 08:00 – 18.00
  •     Csütörtök: 08:00 – 18:00
  •     Péntek: 08:00 – 18:00

Telefonszámok:

Járási titkárság: 49/795-224
Információ: 49/795-244
Kormányablak: 49/795-242

pdfKözlemény - EKOP-1.2.26

mecenaslogo
tkronika280

48eves

KEFLOGO

its

mmsz

 

Copyright © 2015. Tiszaújváros Város Önkormányzata