Okleveles botforgatók

kr mazsorett 1Tizenhat csoport 221 mazsorettje lépett a porondra.

A Tavaszi Fesztivál nyitórendezvénye a Tiszaújvárosi Mazsorett Fesztivál volt a hétvégén. Tizenhat csoport 221 táncosa lépett a porondra. Debreceni, vésztői, hajdúdorogi, hajdúböszörményi, biharnagybajomi és tiszaújvárosi csapatok mérték össze tudásukat.

Kurucz Petra a Debreceni Mazsorett Együttes Delfin csapatának a tagja.

- Nagyon kicsi koromban választottam a mazsorettet - mondta Petra készülődés és sminkelés közben. - Annak idején voltunk egy karneválon, ahol nagyon megtetszett a mazsorett. Anyának mondtam, hogy én is ki szeretném próbálni, ő pedig beíratott, és azóta tagja vagyok ennek a nagyszerű csapatnak.

Nemcsak a nagyobbak, a kicsik is sminkkel lépnek színpadra, nekik még anyukájuk segít. Dobosné Gombos Edit kislányát, Leilát kísérte el a fellépésre.

- Negyedik éve mazsorettezik Leila a Debreceni Mazsorett Együttes Kolibri csapatában - meséli az anyuka. - Természetesen nagyon fontos a szép ruha, a csillogó smink, de igazából a fellépések miatt szereti a mazsorettet. Nagyon szereti, ha megtapsolják. Szerencsére mindig nagy sikerük van, hiszen minden alkalommal színvonalas produkciót mutatnak be.

A 37 éve működő Debreceni Mazsorett Együttes négy csoporttal érkezett. Minden alkalommal képviseltetik magukat a Tiszaújvárosi Mazsorett Fesztiválon. - Minden csapatunknak van már arany oklevele, és abban bízom, hogy most is sikerül megkapnia minden csapatnak, mert azt gondolom, hogy megfelelően felkészítettük a gyerekeket - nyilatkozta lapunknak Jónásné Bacsó Mónika, az együttes táncpedagógusa.

- Idén ez a negyedik alkalom, amikor az ország mazsorett csoportjai megmérettetnek - nyilatkozta lapunknak Dr. Tóthné Rozsályi Judit, a Magyar Fúvószene és Mazsorett Szövetség alelnöke, a mazsorett szekció vezetője, a zsűri elnöke. - Egy évben 13-14 ilyen rendezvényünk van. Ez egy látványos, esztétikus önálló műfaj. Fontos a megjelenés, az előadásmód, de elsősorban a szertechnikát figyeli a zsűri. Ezen a fesztiválon minden csoport két kategóriában lép az ítészek elé. Az első a show kategória, amikor mazsorett bottal mutatnak be egy produkciót, a másik pedig, amikor pom-ponnal lépnek fel. Természetesen korcsoportnak megfelelően minden programban vannak kötelező elemek, és minél idősebbek, annál nehezebb feladat áll előttük. Fontos hangsúlyozni, hogy most nem minősítést kapnak a csapatok, hanem oklevéllel jutalmazzuk őket. A minősítés egy magasabb rangú elismerés, ami azt jelenti, hogy fúvószenekar kíséretében adják elő a programjukat. Ilyen fesztiválokon, mint ez a mai is, nem élő zene kíséri a produkciókat.

A Derkovits Kulturális Központ két csoportot indított a szombati megmérettetésen.

- A Tiszaújvárosi Jégvirág Mazsorett Csoport és a Tiszaújvárosi Ifjúsági Mazsorett Csoport összesen négy arany oklevelet szerzett. Mindkét csapat arany oklevelet kapott show és pom-pon kategóriában egyaránt - tudtuk meg Bognár Imrétől, a Derkovits mazsorett csoportok művészeti vezetőjétől.

ema

sulykorlatozas

NEPSZ2016

ADOBEV

50jubil

kozterkam

Kormányablak

Tiszaújvárosi Járási Hivatal Kormányablak
(Tiszaújváros, Bethlen G. út 7.)

Ügyfélfogadás:

  •     Hétfő: 07:00 – 17:00
  •     Kedd: 08:00 – 18:00
  •     Szerda: 08:00 – 18.00
  •     Csütörtök: 08:00 – 18:00
  •     Péntek: 08:00 – 18:00

Telefonszámok:

Járási titkárság: 49/795-224
Információ: 49/795-244
Kormányablak: 49/795-242

pdfKözlemény - EKOP-1.2.26

mecenaslogo
tkronika280

48eves

KEFLOGO

its

mmsz

 

Copyright © 2015. Tiszaújváros Város Önkormányzata