Önmegvalósító energialevezetés

kr ifi 2
A tánc önkifejezés, önmegvalósítás.

Rendhagyó módon az Ifjúsági nappal kezdődött idén a Tiszaújvárosi Tavaszi Fesztivál programsorozata. A tavalyihoz hasonlóan most is a táncos, zenés produkciók kaptak nagy hangsúlyt a színpadon.

- Mi is nagyon örülünk neki, mi is szeretjük ezeket a stílusú zenéket, - mondta Palócs József, majd felesége Niki hozzátette: Szerintem ez egy nagyon szuper kezdeményezés a fiataloknak, amire el tudunk menni mi is, ők is.

A hiphop műfajjal ismerkedhettek azok, akik kilátogattak a Máricus 15-e parkba, de nem csak a fiatalokat érdekelte a modern tánckavalkád.

- Nagyon tetszik, szeretem az ilyen táncokat, - mondta Hámori Albertné, aki az árnyékból figyelte a fiatalokat - nyugdíjas vagyok kijöttem mert ráérek, tudtam, hogy lesz a tavaszi fesztivál és érdekelnek a programok.

A találkozóra közel 70 táncos jött el, túlnyomó többségük a házigazda Fitt Dance csoportból került ki.

- A tánc az önkifejezésem - mondta a csapat tagja, Papp Zsuzsa. - Ha nem táncolnék, nem is tudom mit kezdenék magammal. Nekem kell ez az adrenalin.

A Fitt-Dance Tánccsapat a közelmúltban több rangos minősítő versenyen is jól teljesített, így ezekből a koreográfiákból is láthatott a közönség szép számmal.

- Egyre többen ismernek meg bennünket, - mondta Katlan Judit, a tánccsapat vezetője, oktatója - de azt kell, hogy mondjam még mindig sokan vannak olyanok, akik nem tudják, hogy mi itt a városban dolgozunk. Az ilyen alkalmakon meg tudjuk mutatni, hogy mi is itt vagyunk.

Vendégei is voltak a találkozónak, a debreceni All Round Force táncosai.

- Nagyon megtisztelő, hogy már másodjára hívnak meg bennünket erre a találkozóra - mondta Viski Anita. - Külön jó érzés, hogy most már nagyobb színpadon táncolhatunk a gyermekeimmel, és hogy a két csapat között egyre szorosabbá fűződik a barátság.

A tavaszi fesztivál ifjúsági napja évről évre több érdeklődőt vonz, a Derkovits Kulturális Központ ezen kezdeményezése tehát beérni látszik.

- Azt szeretnénk elérni, hogy a tiszaújvárosi fiatalok számára is minél több vonzó programot kínáljunk - fejtette ki Bognár Imre, a Derkovits Kulturális Központ szakmai igazgatóhelyettese. - Ezért is szervezünk olyan programot, ami az ő zenei ízlésükhöz, az ő világukhoz közelebb áll.

Ennek jegyében hívták meg a rendezvény sztárvendégét is, LL Juniort.

- Nagyon fontos a gyerekek, a fiatalok energiáit lekötni - mondta. - A tánc az egyik legkiválóbb eszköz erre, miközben ezzel egyszerre önmegvalósítanak. Ezek a fiatalok nagyon muzikálisak. Én mindig hangoztatom, és mindenfelé hirdetem, hogy igenis le kell kötni az energiákat, ne az internet legyen az elfoglaltság, hanem a mozgás, egy sport, akár zene, amiben ők ki tudnak teljesedni.

borza