Egyszer fent, többször lent

kr kosar 1
A fiúkat túlságosan megnyugtatta a kezdeti siker. Aztán „leültek”.

Nem akármilyen csatát vívott a hétvégén a Phoenix KK. Az Óbudai Kaszások csapata látogatott Tiszaújvárosba, és a mérkőzés elején úgy tűnt, sima hazai győzelem születik. A mérkőzésen azonban nem az első játékrész képe dominált, így végül fordítottak a vendégek.

Phoenix KK - Óbudai Kaszások 72-77 (28-7, 13-25, 7-25, 24-20)

Tiszaújváros 150 néző. Vezette: Balogh, Gergely, Pozsonyi.

Phoenix KK: Pöstényi (13/3), Gáspár (21/6), Szabó N. (5/3), Szilasi (5/3), Kovács (11/3). Csere: Jónás (-), Kiss (2), Dorvekinger (-), Szabó D. (-), Hill (7), Pongrácz (1), Molnár (7/6).

Óbudai Kaszások: Molnár (13/6), Takács (18/3), Ondima (10/3), Farkas (10/6), Meleg (1), Csere: Van Der Meer (12/3), Bencsik (11), Jenei (-), Reiter (-), Pintér (2), Dénes (-), Baptiszta (-)

Bár a Kaszások szerezték az első pontokat, hamar beleerősített a Phoenix, és gyakorlatilag letarolta a fővárosiak védelmét az első negyedben. A vendégek azonban rendezték soraikat a következő játékrészben és kitartó támadómunkával a félidőre tíz ponton belülre érkeztek.

A szünetben a Phoenixen volt a sor, hogy megtalálja a hullámvölgyből kivezető utat, de sajnos nem sikerült megtalálni az ellenszert az Óbuda játékával szemben. A támadójáték mindkét oldalon pörgött, de a hazai gárda rendre elhibázta a befejezéseket, így a Kaszások sikeresen fordíthattak a 27. percben, és a negyed végéig tovább nőtt a különbség. A záró etap már pontosabb tiszaújvárosi játékot hozott, így az utolsó percekben a fordítás reménye is felcsillant, de a vendégek az utolsó másodpercig bírták az erősödő nyomást.

Szendrey Zsombor: Az első negyednek nagyon örültünk, de talán túlságosan is megnyugtatták a fiúkat a kezdeti sikerek. Sajnos a későbbiekben nem úgy működött a gépezet, ahogy azt elterveztük. Megálltunk, elment a hitünk, elment az önbizalmunk, már nem úgy mozogtunk, nem úgy léptünk be, ahogy kellett volna, és magunkra húztuk az ellenfelet. Elkezdtünk saját magunkkal foglalkozni, és ennek vereség lett a vége.

Armaghani Saeed: Egy álmos kezdés után a második negyedben sikerült összeszednünk magunkat, elkezdett működni a védekezésünk, és vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Én azt mondtam a srácoknak, hogy ha a félidőben tíz ponton belülre kerülünk, akkor van esélyünk. Ez sikerült, és nagyon örülök, hogy egy igen jó Tiszaújváros ellen vihetünk haza két pontot.

tabella

A csikóknak sem sikerült

Ugyanúgy egy negyedet tudott fölényben játszani az U20-as hazai gárda, mint a „nagyok”, de ez esetben a záró etap volt az. Ez azonban kevésnek bizonyult.

Phoenix KK - Óbudai Kaszások 72-86 (16-28, 17-28, 10-17, 29-13)