Zsófia, a szempillák királynője

kr hellzsofia
Zsófiát unokatestvére beszélte rá, hogy kozmetikus legyen.

Szemtelenül fiatal lány fogad minket, barátságosan berendezett saját kozmetikai és műkörömépítő szalonjában. Hell Zsófia még csak a húszas éveiben jár, mégis a falon sorakoznak az oklevelek, versenyeredmények.

A legutóbbira a legbüszkébb. Nem csoda, hiszen a Budapesten megrendezett Európa Kupán, ahol a szépségipar összes ága képviseltette magát, első helyezést ért el szempilla 2D kategóriában.

- Mit jelent, hogy szempilla 2D?

- Minél magasabb a D előtti szám annál sűrűbb a szempilla - magyarázza Zsófia, kozmetikus, műkörömépítő és szempilla stylist. - Az 1D azt jelenti, hogy minden meglévő szempilla mellé kerül egy műszempilla, a 2D, úgynevezett duplázó technika, amikor egy saját pilla mellé két műszempillát helyezünk fel, és így tovább. Azért szeretem a 2D kategóriát, mert bár természetes marad a megjelenés, mégis kicsit feltűnőbb keretet kap a szem.

- Miért gondoltad úgy, hogy elindulsz ezen a versenyen?

- Az igazság az, hogy nem terveztem, hogy indulok. Egy kedves ismerősöm kérdezte, hogy nem akarok-e részt venni. Végül is azt gondoltam, miért ne? Az utolsó utáni pillanatban sikerült a nevezésemet leadni, és mivel rengeteg részvevő volt, csak úgy fértem be, hogy vittem a saját kozmetikai ágyamat. Az én kategóriámban körülbelül 30-an voltunk. Közel két és fél óra állt rendelkezésünkre, hogy felragasszuk a műszempillát. Dél körül lett vége a versenynek, az eredményhirdetést pedig este hat órára tervezték. Én, megmondom őszintén, nem akartam megvárni, mert úgy voltam vele, hogy minek maradjuk ott olyan sokáig, hiszen valószínűleg helyezést sem érek el. Aztán csak úgy alakult, hogy eltelt az idő és maradtunk. Óriási meglepetésként ért, hogy a kategóriámban a legjobbnak értékelt a zsűri.

- A falakon mindenhol oklevelek, versenyeredmények. Miért tartod fontosnak azt, hogy részt vegyél a megmérettetéseken?

- Az a tapasztalat, hogy a szépségipart nem igazán ismerik el az emberek. Ugyanakkor gomba módra szaporodnak a kozmetikai, fodrász és műkörmös szalonok, itt, Tiszaújvárosban is. Nagyon jólesik, hogy nem csak a városból alakult ki a vendégköröm, hanem járnak hozzám Miskolcról, vagy Kazincbarcikáról is. A kozmetikába járók között terjed a hír, hogy ki milyen szakember, de a szakma előtt ezek a versenyek számítanak. Hiszen, ha itt jó eredményt érsz el, a szakma látókörébe kerülsz, aminek előnye, hogy meghívnak előadást tartani, vagy kikerülhetek világversenyekre. Tehát elismernek. A felkészülések és a versenyek során is tanulok, fejlődök, és ettől több leszek.

- Mióta dolgozol a szépségiparban?

- Négy éve vagyok kozmetikus. Fodrász szerettem volna lenni, de az unokatestvérem akkor már végzett fodrász volt és rábeszélt, hogy legyek inkább kozmetikus, és akkor közös szalont tudunk nyitni. A közös szalon ugyan nem jött létre, de nem bántam meg, hogy ezt a szakmát választottam. Mellette elvégeztem egy műkörömépítő tanfolyamot is, tehát a szépségipar mindkét ágában tevékenykedem. Saját vállalkozásomat viszem, aminek természetesen a jó oldala, hogy én osztom be az időmet, viszont rendszeresen dolgozom hétvégéken is. Kikapcsolódásra nem nagyon marad időm.

ema