Új év, új siker

kr kosar
Lendületes és eredményes volt a Phoenix.

A jelenleg utolsó előtti helyen álló Tiszaújvárosi Phoenix KK legyőzte a tabella élén álló Bajai Bácska FKE csapatát, felborítva minden papírformát. Hazai pályán nyerte meg a mérkőzést csapatunk, egy kimondottan Dávid és Góliát küzdelem során.

Phoenix KK - Bajai Bácska 82-71 (18-19, 21-22, 22-14, 21-16)

Phoenix KK: Kiss Balázs (8/3), Gáspár Balázs (14/3), Szabó Norbert (16), Jaywuan Hill (11/3), Molnár Bence (4). Csere: Jónás Bence (-), Pöstényi Zoltán (10/6), Dorvekinger Richárd (-), Szabó Dániel (-), Pongrácz Gergely (5/3), Szilasi Bence (9/3), Kovács Zoltán (5)

Bajai Bácska FKE: Vukicevic M. (13/3), Ágfalvi B. (10/6), Kollár B. (-), Pongó M. (14/6), Kővágó-laska M. (19). Csere: Kovács B. (3/3), Nagy D. (8), Pálkerti T. (4), Goldring G.(-)

Fej-fej melletti első félidőt játszott egymással a tabella két végén álló csapat. A bajaiak talán kicsit lekezelték a hazai brigádot, és egy hatalmas pofonba szaladtak bele Tiszaújvárosban. Az első félidőben egy ki-ki meccset láthattak a nézők, az eredmény is ezt jelezte, ugyanis 39-41-el vonulhattak pihenőre a játékosok. A hazaiak hozzáállása azonban kifizetődő volt, ugyanis alázatos játékuk sikerre vezetett. A második félidőt már uralták, és kiszolgálták a közönség igényeit. A 3. negyedet 8 ponttal nyerték, és az utolsó negyedben is 5 ponttal sikerült ellenfelük fölé kerekedni.

Szendrey Zsombor: Csak gratulálni tudok a fiúknak, hiszen több szívet tettünk a pályára, mint az ellenfél. Ez egy olyan csapatsport, amibe ha mindenki akar, és együtt akarjuk, akkor győzelem lehet a végén. Nagyon örülünk és bízunk abban, hogy most nem állunk meg, és tudunk még ilyen jót nyújtani.

Cservék Csaba: Úgy gondolom, ha a saját játékunkat játsszuk, nem lett volna probléma. Akár támadásban, akár védekezésben. Nem akarom a kifogásokat keresni, de nem tudtuk a saját játékunkat játszani, és ez volt a legnagyobb hiba. Gratulálok az ellenfélnek. Gyenge napot fogtunk ki, ma ennyire volt elég.

Az U20-as csapatunknak sem hiányzott sok a bravúrhoz. Nagyon szoros mérzkőzésen csupán 3 ponttal kaptak ki.

Phoenix KK – Bajai Bácska 81-84 (14-17, 25-28, 26-26, 16-13)