Vetélkedő, zene, tánc

kr kocsonya
Így kell járni, úgy kell járni!

Hagyomány már, hogy minden év elején megrendezik a nyugdíjasok kocsonyabálját. A szépkorúak idén is a Központi Étteremben gyűltek össze, ahol zenével, tánccal, vetélkedővel várták őket. No és persze a finom kocsonyával.

- Örülök annak, hogy ilyen sokan együtt vagyunk - mondta köszöntő beszédében Bráz György polgármester. - Annak van most ideje, hogy szórakozzunk, beszélgessünk. A háttérben már reszketnek a kocsonyák, legyen ez hát egy kedves este, amikor együtt vagyunk. Indul az év, és ilyenkor mindenki izgatottan várja, hogy milyen esztendő elé nézünk. A lényeg, hogy itt vagyunk egymásnak, és azt gondolom, hogy ennek a városnak mindig is az volt az erőssége, hogy számíthattunk egymásra. Én azt tudom most is ígérni, hogy számíthattok ránk. Most készül a költségvetés, a dolgaink rendben vannak, nem lesz rosszabb évünk, mint 2018-ban volt, emellett épül a jövő is. Köszönjük nektek ezt, hiszen múlt nélkül nincs jelen, és jelen nélkül nincs jövő. Az a lényeg, hogy mindenki végezze a dolgát, a ti dolgotok pedig most az, hogy élvezzétek a megérdemelt pihenést, foglalkozzatok a családdal - mondta a polgármester.

Már hagyomány, hogy a kocsonyabál nem csak a zenéről, táncról és a vacsoráról szól, hanem a vidám vetélkedőről is, ami idén sem maradt el. Megválasztották a bál királyi párját is: a korona idén Pöstényiné Harangi Gizella és Pöstényi Béla fejére került. A kocsonyabálon mintegy 230-an vettek részt.

Fodor Petra