Ez a vonat három ponttal ment el

kr fociMolnárnak könnyű zsákmány volt Nagy Dávid büntetője.

Az NB III Keleti csoportjának 17. fordulójában a bajnokságban 2. helyen álló Szolnok együttesét fogadta a Tiszaújváros. A csapat nem tudta megismételni a Debrecenben nyújtott teljesítményét.

TFC Tiszaújváros - Szolnoki MÁV 0-1 (0-1)

Tiszaújváros, 200 néző. V.: Veizer.

Tiszaújváros: Tóth Cs. - Bokros, Burics, Nagy D. (Orosz), Pap, Csicsek, Pataki, Kertész, Papp F., Tóth S. (Hussein), Molnár (Lipusz)

Szolnok: Molnár - Ágoston, Nagy O. (Kovács), Horgosi, Tisza, Simon, Szabó T., Annus (Laczkó), Karacs, Szabó R., Papp Sz.

9. perc: Egy felesleges szabálytalanság után büntetőhöz jutott a Szolnok, melyet Simon magabiztosan értékesített. (0-1)

A találkozón hamar vezetéshez jutott a vendégcsapat, a bekapott gól után azonban gyorsan egyenlíthetett volna a Tiszaújváros, hiszen Kertészt buktatták a büntetőterületen belül, de a büntetőt Nagy Dávid a kapus kezébe lőtte. A félidő hátralévő részében a Szolnok dominált, és veszélyes helyzetet alakított ki a kapu előtt, Tóth azonban bravúrral hárított. A második félidőben a hazai együttes ismét mezőnyfölényben játszott, folyamatosan „darált”, ám a kapura kevés veszélyt jelentett. Egy nagy esélyt mégis kapott az egyenlítésre, de Csicsek csúnyán mellé lőtte a büntetőt.

Gerliczki Máté: Nagyon magas színvonalú mérkőzést játszottunk a mezőny legerősebb csapata ellen. Ezért a színvonalért gratulálok a játékosaimnak, és ki kell emelnem két stábtagomat is, hiszen a kapusaink nagyon jó formában vannak és a csapat erőnléte is kiváló. A játékvezető által megadott büntetőkből a vendégek egyet belőttek, mi kettőt kihagytunk, ezért szenvedtünk vereséget.

Tóth Tibor: Kiélezett küzdelem folyt, a büntetőrúgásokból mi jöttünk ki jobban, ez döntötte el a mérkőzést.

A Tiszaújváros 25 ponttal a 9. helyen áll, legközelebb a DVTK II. vendégeként lép pályára.