Futottak, szórakoztak, segítettek

kr tujban sportoltam adomanyAz adományokat már másnap átadták a MÁSA-nak.

Szombat délután jelmezes futók lepték el az Ifjúsági parkot és a város utcáit. A Tiszaújvárosban sportoltam facebook közösség első ízben szervezett farsangi futást. Kicsik és nagyok is jelmezbe bújtak, hogy együtt űzzék el a telet.

A szeles idő sem tántorította el a futókat, sorra érkeztek az Ifjúsági parkba. A szalonnasütőnél volt a gyülekezés, senki sem érkezett üres kézzel, hisz a futás jótékony célokat is szolgált: a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) lakóinak gyűjtöttek élelmet. Konzervekkel, szárazeledellel, jutalomfalatokkal készültek a sportolók, s persze ötletes jelmezekkel. Sereg Melinda R-GO gidának öltözött, pöttyös piros ruhában futotta körbe a várost.

- Ez a nap igazából arról szól, hogy adakozzunk a menhelyen élő állatoknak - mondja Melinda -, és persze arról hogy együtt legyünk, jól érezzük magunkat. Aki akar egy kört fut a parkban, a többiek pedig a város körül. A lényeg, hogy együtt futunk.

A Tiszaújvárosban sportoltam facebook közösség aktív a mindennapokban, sokan számolnak be arról hol, és mit sportoltak. A hétköznapokban csak virtuálisan találkoznak, most személyesen is.

- Sokszor van úgy, hogy felhívjuk a másikat, lenne-e kedve futni - folytatja Melinda -, és lehet, hogy a másiknak is megfordult a fejében, és épp csak ennyi hiányzott, hogy elinduljon, hogy valaki elhívja. Ez a csoport lényege, és ha látjuk, hogy a többiek mennyit sportolnak, ez bennünket is motivál. Vagy ha épp nem jól sikerül a futás, csak 2 vagy 3 km megy, akkor a többiek biztatása erőt ad a folytatáshoz. Ez volt a második közös futás, amit a csoport szervezett.

- Már a Mikulásfutáson is ott voltunk - mondja Balaton Eszter -, az is nagyon tetszett, így most is eljöttünk. Klasszikus kismenyecske ruhát vettem fel, hozzá illő piros rúzs, és már kész is a jelmez.

A csoportnak több mint 250 tagja van.

- Kerestük az alkalmat egy újabb közös futásra - mondja Tóth Csaba, a csoport egyik adminja, a program egyik szervezője -, a farsang adta magát, így jelmezes futást szerveztünk. Szerettünk volna jótékonykodni is, úgy döntöttünk, a Miskolci Állatsegítő Alapítványnak ajánljunk fel ajándékokat. A folytatáson is gondolkodunk már, az országos TeSzedd akcióhoz csatlakozva március 24-én szemétszedést szervezünk, amelyre várjuk az önkénteseket, az indulás a LIDL áruház parkolójából lesz.

A télűző-tavaszváró futás jó hangulatban telt, a célban farsangi fánk várta a sportolókat. Szépen összegyűltek az adományok is, 140 kg száraztáp, több tucatnyi konzerv és jutalomfalat, tisztítószerek, vitaminok, plédek, takarók is kerültek a MÁSA adományaihoz. Mindezt már vasárnap délután át is adták a menhely kis lakóinak. S ha már ott voltak a nyílt kutyasétáltató napon, a kutyagoláson, a csoport jelenlévő tagjai egy-egy nagy sétával is megajándékozták a gazdátlan kutyákat.

Fodor Petra