Fejjel szerzett győzelem

kr fociA játékvezető takarja kissé, de a labda a kapu bal oldalába tart, a kapus viszont jobbra vetődik Nagy Dávid büntetőjénél. Fotó: Pásztor Krisztián

A labdarúgó NB III Keleti csoportjának 22. fordulójában a Tállya együttesét fogadta a Tiszaújváros. Gerliczki Máté „fiai” magabiztosan hozták a mérkőzést.

Tiszaújváros - Tállya 4-0 (3-0)

Tiszaújváros, 200 néző. V.: Bodzay.

Termálfürdő Tiszaújváros: Tóth Cs. - Bokros, Lippai T., Nagy D., Lipusz (Horváth), Pap, Fodor, Csicsek, Hussein (Tóth S.), Kertész, Molnár M. (Illés). Edző: Gerliczki Máté.

Tállya KSE: Hegedűs - Horváth B., Paranai, Minczér, Potyka, Nyitrai, Németh B. (Németh D.), Lippai Á., Bihari, Szívós (Varga, Kovács), Bocsi. Edző: Uray Attila.

A Cigándon aratott siker után most hazai pályán is győzelemre készültek Fodorék. Ennek megfelelően gyors tiszaújvárosi góllal kezdődött a mérkőzés. Lipusz jobb oldali szögletét Lippai fejelte a tállyai kapuba (1-0). A folytatásban sem lankadt a házigazdák támadókedve. Kertész tört be a tizenhatosan belülre, a vendégek kapusa elütötte. A szabálytalanságért a játékvezető büntetőt ítélt, de a piros lap elmaradt, sőt Hegedűs a megmozdulásáért még sárgát sem kapott. A tizenegyest Nagy D. magabiztosan vágta a kapus mellett a bal sarokba (2-0). A félidőben azonban még nem volt vége a hazai gólok sorának. A higgadtan futballozó újvárosi együttes a hajrában újabb gólt szerzett. Lipusz ezúttal balról ívelt be szögletet, melynél már menetrendszerűen érkezett Lippai és védhetetlenül fejelt a kapuba (3-0).

A második játékrészben, ha bárkiben is volt kétely a Tiszaújváros fölényes sikerét illetően, az 10 perc alatt szertefoszlott. Az 55. percben egy klasszikus kontra végén Nagy D. jobb oldali beadását a változatosság kedvéért Kertész fejelte a vendéekg kapujába (4-0). A hátralévő időszakban több gólt is szerezhetett volna a hazai csapat, de a ziccerek kimaradtak. A Tállyának nem volt esélye a szépítésre, csak egyszer jutottak lövéshez a vendéglátók kapuja előtt, ám Tóth Cs. a helyén volt és hárított. A fölényes 4-0-ás hazai győzelemnek köszönhetően a Tiszaújváros 31 ponttal a 9. helyen áll a bajnokságban. Gerliczki Máté együttese legközelebb április 14-én délután 4 órától Sajóbábonyban szerepel.

Gerliczki Máté: Gratulálok a játékosaimnak, mert nagyon meggyőző teljesítményt mutattak, és ha bárki legyintene, hogy sima az eredmény, érdemes megnézni, hogy a Tállya hány gólt kapott a bajnokságban.

Uray Attila: A mai mérkőzésen egyetlen erényünket sem tudtuk felsorakoztatni a Tiszaújváros ellen. Tálcán kínáltuk a gólokat, tompán játszottunk, ez nem fordulhat elő többször.

A forduló további eredményei
Putnok - Sajóbábony 2-0
Nyírbátor - Cigánd 1-1
Sényő - ESMTK 1-0
Gyöngyös - DVTK II. 0-1
Füzesgyarmat - Szolnok 5-1
Eger - DEAC 1-2
SBTC - Jászberény 0-4

Következik a 23. forduló
2019. április 14., vasárnap
11:00 Tállya - Nyírbátor
16:00 Jászberény - DAC
Szolnok - Eger
DVTK II. - Füzesgyarmat
ESMTK - Gyöngyös
Cigánd - Sényő
Sajóbábony - Tiszaújváros
SBTC - Putnok

Kettő ide, kettő oda

Az elmúlt hétvégén az utánpótlás Kazincbarcika csapataival mérkőzött meg. A négy mérkőzésen két győzelem és két vereség született.

U19
KBSC - Tiszaújváros
3-0 (1-0)

U17
KBSC - Tiszaújváros
1-0 (1-0)

U15
Tiszaújváros - KBSC
3-0 (2-0)
Gólok: Illés D. 2, Papp M.

U14
Tiszaújváros - KBSC FC
7-1 (4-0)
Gólok: Zemlényi P. 2, Orosz D., Dudás G., Bordás K., Volyák M., Bartal Á.