Jöhetnek a versenyek

kr triatlonHegyi szakasz a kerékpáredzések egyikén.

Az elmúlt évek menetrendjét tartva, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub (TTK) sportolói közül jó néhányan edzőtáborozással töltötték az elmúlt heteket. A ciprusi és horvátországi felkészülés befejeztével az utánpótlás itthon, a legjobbak külföldön kezdik meg élesben az idei versenyszezont.

Az egyesület U23-as válogatott sora - Putnóczki Dorka, Lehmann Bence, Lehmann Csongor, Sinkó-Uribe Aurél, - valamint a válogatott tagságért harcoló Mátyus Lili március utolsó napján fejezte be a ciprusi, melegégövi edzőtáborozást.

A klub ifjúsági és junior válogatottjai, illetve aspiránsai, Bóna Kinga, Tóth Anna, Kovács Anna, Molnár Sára, Kelemen Dorottya, Sinkó-Uribe Ábel és Vágási Zoltán a Héraklész-kerettel március 17-27. között klubedzőjük, Baráth Tamás vezetésével a Héraklész válogatottal készült. A táborozások célja ezúttal sem volt más, mint megfelelően meglapozni a nyári teljesítéseket.

Ami a konkrét feladatokat illeti, a jelenlegi elit sor tagjai valamennyian az U23-as korcsoportban versenyeznek. A táv sprintről olimpiaira (1500 m úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás) módosul. Április utolsó hétvégéjén valamennyien a portugáliai Quarteira városában megrendezendő Európa-kupával kezdik a szezont. A tavalyi junior világbajnok Lehmann Csongort nagyon nézegetik a versenytársak, persze a többieknek sem lesz könnyű dolguk az augusztusi, lausanne-i korosztályos világbajnokságon és a szeptemberi, valenciai kontinens bajnokságon. Csongortól, Bencétől és Dorkától is top 10-es helyezéseket vár a szakvezetés, Lilitől és Auréltól pedig azt, hogy kvalifikálják magukat ezekre az erőpróbákra. Ezek a sportolók a Bundesligában és a francia Grand Prix sorozatban is többször megméretik majd magukat a főversenyek előtt. Putnóczki Dorka debütál a júliusi tiszaújvárosi felnőtt világkupán, ahol Csongor és Bence arra törekszik majd, hogy minél előkelőbb helyen végezzen.

A juniorok, Tóth Anna és Sinkó-Uribe Ábel célja, hogy kijussanak a hollandiai Eb-re. Szintén a korosztályos kontinensviadalon való indulásért hajt az ifjúsági Bóna Kinga és Kovács Anna. A juniorok és U23-sok sok Európa-kupán állnak majd rajthoz a szezonban.

Az egyesület azon sportolói, akik nem vettek részt a melegégövi táborozásokban, a hétvégi aquatlon verseny után, április 15-étől egy héten át Bükkszentkereszten gyakorolhatnak. Előtte, április 14-én a serdülők és a tőlük fiatalabbak az Újszilváson rendezendő duatlon versenyen bizonyíthatnak. Április 28-án pedig jöhet a duatlon országos bajnokság.

Az egyik legfontosabb hazai esemény a május végi tiszaújvárosi Tisza Triatlon lesz, melynek része a klubcsapat országos bajnokság is.

A tavalyi hazai és nemzetközi eredmények alapján a Tiszaújvárosi Triatlon Klub az első helyen zárta az országos egyesületi pontversenyt. Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy idén sem akarják lejjebb adni.

SZIS