Szív City-vel akcióban

kr eletmentesA mentők napján szakemberektől lehet megtanulni az újraélesztés alapjait.

Egy hete, csütörtökön a Szent István úton összeesett egy férfi a nyílt utcán. A járókelők azonnal hívták a 112-es segélyhívó számot, a mentőszolgálattal egy időben pedig a Szív City applikációra is „befutott” a riasztás, ami az 500 méteres körzetben lévő önkéntes segítőket riasztja.

Legyél Te is hős! - szól a Szív City applikáció szlogenje, és ez a valóság is, hiszen életek múlnak azon, hogy az újraélesztés időben elkezdődik-e. Az applikáció riasztott, a felhasználó pedig bajba jutott embertársa segítségére sietett és megkezdte az újraélesztést. A Tiszaújvárosi Mentőállomásról esetkocsi, Miskolcról helikopter indult a férfiért, akinek az újraélesztését a mentősök emelt szinten vették át. A férfit intubálták és stabil állapotban szállították kórházba.

Az újraélesztés napja novemberben volt, de nem kell eddig várniuk azoknak, akik szeretnék elsajátítani az újraélesztés alapjait vagy felfrissíteni tudásukat. Május 10-én lesz ugyanis a mentők napja, ez alkalomból nyílt napot rendeznek a Tiszaújvárosi Mentőállomáson, ahol bárkinek lehetősége nyílik arra, hogy tanuljon, gyakoroljon. Az ilyen esetek bizonyítják, hogy érdemes.