Szezonzáró győzelem idegenben

kr fociJól sikerült a füzesgyarmati kiruccanás.

A labdarúgó NB III. Keleti csoportjának 30. fordulójában Füzesgyarmaton szerepelt a Termálfürdő FC Tiszaújváros. Gerliczki Máté együttese a szezon zárásaként győzött és tavaszi eredményei alapján harmadik, összességében a hetedik helyen zárta a 2018/2019- es évadot.

Füzesgyarmat - Tiszaújváros 1-3 (1-1)

Füzesgyarmat, 200 néző. V.: Borbás.

Füzesgyarmati SK: Fildan - Kis, Lukács (Faggyas), Székely (Urbán), Villand, Kinczel, Popescu, Toca, Pataki, Szász, Pölöskei (Ivicevic). Edző: Boros Tibor.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. - Bokros, Burics, Papp, Lippai, Pap, Hussein, Orosz, Illés, Kertész (Tóth S.), Molnár M. Edző: Gerliczki Máté.

Az őszi utolsó fordulóban a két együttes gól nélküli döntetlent játszott Tiszaújvárosban. A kék-sárgák a Gyöngyös elleni 4-1-es, míg a füzesgyarmatiak a putnoki 7-1-es győzelemmel hangoltak a meccsre. A mérkőzés első félideje lendületes játékot hozott, mindkét csapat bátran vállalta fel a támadófocit. A 16. percben a hazaiak kerültek előnybe. Kinczel húzta meg a jobb szélt, az alapvonal közeléből mintaszerűen játszott középre, ahol Popescu közelről betalált 1-0. A Tiszaújváros hátrányban sem adta fel, felvette a kesztyűt és a második negyedóra végén egyenlítettek a vendégek. Hussein lépett ki középen, Toca szerelte, de a labda a támadó előtt maradt, aki két lépés után 10 méterről a bal sarokba lőtt, 1-1. A 36. percben újból rés nyílt a gyarmati védelem tengelyében, Fildannak a 16-oson kívülre kifutva, kiszolgáltatott helyzetben kellett kézzel hárítani, amiért a játékvezető piros lappal büntette. Tíz emberrel sem szeppent meg a hazai együttes, de érthetően kevesebbet kockáztatott.

A második játékrészben már a 49. percben nagy esélyt kapott a Tiszaújváros. Pap Zsolt végzett el nagy partdobást jobbról, Toca vállal meglökte Lippait, amiért a játékvezető büntetőt adott. A 11-est Pap Zs. végezte el, de a bal sarokba tartó lövést Ivicsevics megfogta. Az 58. percben egy gyors akció végén Székely emelte át a kapust, de a védők a gólvonal elől szögletre mentettek. A másik oldalon Hussein a 61. percben 25 méterről védhetetlen lövést küldött a bal sarokba, 1-2. Vezetése birtokában az újvárosi együttes igyekezett tartani az eredményt, a házigazdák viszont amolyan minden mindegy alapon rákapcsoltak, hogy legalább az egyenlítő gólt megszerezzék. A mérkőzés újabb gólját azonban a vendég együttes szerezte meg. A 81. percben a középen kiugró Pap Zsolt helyezett 13 méterről a kapu bal sarkába, 1-3. A 86. percben a vendégek is 10 emberre fogyatkoztak, ugyanis a Patakit szabálytalanul megállító Bokros is a kiállítás sorsára jutott. A hátralévő percekben az eredmény már nem változott és a Tiszaújváros megérdemelten nyert.

Boros Tibor: A kapusunk kiállítása után fölénybe került a vendégcsapat és megérdemelt győzelmet aratott. Célunkat ettől függetlenül elértük, de igyekszünk mindent elkövetni annak érdekében, hogy jövőre előre tudjunk lépni.

Gerliczki Máté: Ezzel a szép győzelemmel feltettük a koronát a tavaszi teljesítményünkre, hiszen tavaszi harmadikok lettünk. Felteszem a költői kérdést magunknak, mi lesz, ha egyszer végre az őszi szezonunk is hasonlóan sikerül?

A forduló további eredményei
ESMTK - Cigánd 4-0
Gyöngyösi - Nyírbátor 0-0
Eger - Putnok 0-0
DEAC - SBTC 2-3
Szolnok - Sajóbábony 2-0
DVTK II. - Tállya 1-2
Sényő - Jászberény 1-3

tabella