Középiskolások Kárpátaljáról

kr bereg 1A jutalomkirándulás résztvevőit dr. Fülöp György alpolgármester köszöntötte.

Egy napra érkezett hozzánk vendégségbe kárpátaljai testvérvárosunk, Beregszász delegációja. A csoporttal csupán néhány felnőtt érkezett, hiszen a látogatás ezúttal nem hivatalos volt, a diákcsereprogramban jött el Tiszaújvárosba egy középiskolás csoport. A jutalomkirándulást az önkormányzat támogatta.

Igazi kaland a kalandmedence, főleg annak, aki először van a strandunkon. Így voltak ezzel Beregszász magyar ajkú diákjai is, akik még sosem voltak Tiszaújvárosban.

Városnézést is terveztek, de a hőség miatt strandolás lett az egynapos jutalomkirándulásból.

- Nálunk otthon inkább hegyek vannak, van egy tavunk is, ott szoktunk általában vakációzni, de van egy termálfürdőnk is. Tiszaújváros nagyon szép, hatalmas a strand, tiszta, jó a levegő, most vagyunk itt először. Estig itt leszünk, kihasználunk minden percet - mondta Bulatko Patrik Dániel beregszászi diák.

- A Kossuth Lajos középiskolából jöttünk, tanulmányi eredményünk alapján mi, 8.á-sok lettünk a legjobbak a suliban, szorgalmunkat ezzel jutalmazta az iskola. Nagyon klassz ez a strand, ráadásul kaptunk ajándékfagyit és pizzát is. Én sem voltam még itt soha, sajnos csak egy napra jöttünk, este már megyünk is haza - nyilatkozta egy másik tanuló, Nagy Mariann.

Az egynapos jutalomkirándulás résztvevőit dr. Fülöp György alpolgármester köszöntötte, aki májusban maga is volt Kárpátalján hivatalos testvérvárosi látogatáson.

- Örülünk, hogy itt vagytok nálunk, május utolsó hétvégéjén én voltam nálatok egy tiszaújvárosi delegációval, nagyon vendégszeretők voltak vendéglátóink. Az elmúlt években többször is voltunk Beregszászon, mindig jólesik, amikor Tiszaújvárosból elutazunk, átérünk a határon és amikor megérkezünk Beregszászra olyan jó hallani, hogy egy másik országban vagyunk és mégis magyar szót hallunk - mondta az alpolgármester.

A 45 fős csoport felnőtt kísérői többségében pedagógusok voltak.

- Jó tanulmányi eredményükért kapták ajándékba ezt a nyolcadikosok, ők lettek iskolánk legjobbjai ebben a tanévben. Nagyon jó ajándékot kaptunk, amit köszönünk partnervárosunk, Tiszaújváros önkormányzatának. Jobb helyre nem is jöhettünk volna, itt minden szép és nagyon vendégszerető fogadtatásban volt részünk. A gyerekek nagyon élvezik, nagyszerű ez a strand - nyilatkozta lapunknak Zseltvai Vezsdel Emese, a beregszászi Kossuth Lajos középiskola igazgatója. - Tiszaújváros önkormányzatának támogatásával egy ifjúsági tábor is épül Beregszászon, a jövőben ez lehet majd az egyik helyszíne a tiszaújvárosi gyerekek kárpátaljai vakációjának - tette hozzá az igazgató.

berta