Döntetlen a bajnoki nyitányon

kr foci 1Egy a sok kimaradt hazai helyzet közül.

Megkezdődött a 2019/2020-as szezon a labdarúgó NB III Keleti csoportjában. A Termálfürdő FC Tiszaújváros együttese a Gyöngyöst fogadta.

Tiszaújváros - Gyöngyös 0-0

Tiszaújváros, 250 néző. V.: Takács.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. - Burics, Lippai, Nagy D., Pap, Csicsek (Gelsi), Tóth M., Hussein, Terdik, Bene (Tóth S., Horváth T.), Molnár M. Edző: Gerliczki Máté.

Gyöngyösi AK: Halasi - Fehér, Csornij, Rédei, Laurinyecz (Csoszánszki), Nagy R. (Czéh), Tarnai, Bartha (Molnár E.), Forgács, Tóth O., Petrezselyem. Edző: Varga Attila.

Kiállítva: Forgács (55.).

A tiszaújvárosiak győzelemre készültek első fellépésükön, hiszen a gyöngyösiek ellen az elmúlt idényben hazai mérkőzésüket 4-1-re megnyerték. A találkozó előtt a Tiszaújváros utolsó edzőmérkőzése a Nagyvárad ellen a pálya rossz állapota miatt elmaradt, így Gerliczki Máté sem tudhatta, mire lesznek képesek játékosai ezen a mérkőzésen. A gyöngyösiek trénere, Varga Attila a fizikai felkészülés mellett a fiúk lelkére is próbált hatni, hiszen részükre a monotonitást megtörve a sástói Adrenalin Parkba szervezett programot. Mindkét csapat felvállalta a nyíltsisakos támadójátékot. Az első igazán veszélyes lehetőség a 19. percben a mátraaljaiak előtt adódott, de Bartha csak a kapufát találta el. A folytatásban magára talált a házigazda és kétszer is gólt szerezhetett volna, de a helyzet mindkét esetben kimaradt.

A 0-0-ás első 45 percet követően hamar 10 emberre fogyatkozott a Gyöngyös, ugyanis egy reklamálást követően Forgács megkapta második sárga lapját és a kiállítás sorsára jutott. A Tiszaújváros azonban nem igazán tudott élni az emberelőny adta lehetőséggel, nem sikerült mezőnyfölényt kialakítania. Sőt, a kontrázó hevesieknek is volt Czéh révén egy helyzetük. Az utolsó negyedórában azonban több esélye is volt a vendéglátóknak, hogy megszerezzék a győztes gólt. Terdik és Burics is kapu mellé lőtt. Nagy Dávid pedig nagy helyzetben Halasiba lőtte a labdát. A 82. percben ugyancsak Nagy D. lépett ki a lesre játszó gyöngyösiek közül, az asszisztens emelte a zászlaját, a tiszaújvárosi játékos a hálóba lőtt, ám a játékvezető elfogadta kollégája jelzését és les miatt nem adta meg a gólt. A találkozón így végül mindkét csapat gólképtelennek bizonyult.

A következő fordulóban, augusztus 11-én délután 5 órától a DVTK II otthonában szerepel a Tiszaújváros, majd augusztus 18-án ismét hazai pályán játszik a kék-sárga alakulat 17 órától a DVSC II ellen.

Gerliczki Máté: Jó és szervezett csapat ellen játszottunk, mindezek ellenére meg kellett volna nyerni a mérkőzést, mert rengeteg helyzetet kihagytunk.

Varga Attila: Szervezetten és taktikusan játszottunk, de a kiállítás átírta a taktikánkat és a forgatókönyvet. Rengeteg helyzettel tarkított mérkőzésen egyik csapat sem tudott a hálóba találni, ezért úgy gondolom, hogy igazságos a döntetlen.

A forduló további eredményei
ESMTK - Hatvan 1-0
Cegléd - Eger 3-0
Jászberény - Füzesgyarmat 1-0
Balassagyarmat – DVTK II. 3-0
Sényő - DVSC II. 2-2
DEAC - Putnok 2-2
Ózd - Tállya 0-0

Következik a 2. forduló
2019. augusztus 11. 17:00
Tállya - DEAC
Putnok - Sényő
DVSC II. - Balassagyarmat
DVTK II. - Tiszaújváros
Gyöngyös - Jászberény
Füzesgyarmat - Cegléd
Eger - ESMTK
Hatvan - Ózd