Megérdemelt fölényes győzelem

dvtk tfct20190811

DVTK II. - TFC Tiszaújváros 0-4 (0-1)

Miskolc, DVTK edzőközpont, 150 néző. Játékvezető: Tóth Tamás (Kövér Tamás, Kovács Zoltán)

DVTK II.: Pápai - Orosz D., Farkas M., Orosz M., Budaházi, - Szűcs K., Tóth B. - Zsiga, Jónyer, Korbély - Boros. Vezetőedző: Vég Csongor

FC Tiszaújváros: Tóth Cs. - Burics, Lippai T., Gelsi, Pap Zs., Csicsek, Tóth M., Hussein, Bokros, Terdik, Molnár M. Vezetőedző: Gerliczki Máté

Csere: Boros helyett Mertse a 46., Farkas M. helyett Zsemlye a 60., Jónyer helyett Csávás a 67., Molnár M. helyett Kundrák M. a 76., Hussein helyett Kovács K. a 82., Bokros helyett Horváth T. a 86. percben.

Sárga lap: Molnár M. az 5., Tóth B. a 11., Burics a 37., Budaházi a 60. percben.

Gólszerző: Gelsi (0-1) a 18., Molnár M. (0-2) a 47., Csicsek (0-3) az 55., Molnár M. (0-4) a 60. percben.

18. perc: Gelsi László 22 méterről érkező lövése pattant meg egy hazai játékoson, és vágódott a kapuba, 0-1.

47. perc: Egy jobb szélről bepasszolt labdára érkezett a hosszún Molnár Máté, és lőtte a kapuba a labdát, 0-2.

55. perc: Bal szélről centerezett labdára érkezett a röviden Csicsek Levente, és megszerezte a vendégcsapat harmadik gólját, 0-3.

60. perc: Hazai szöglet után vezethetett ellentámadást a Tiszaújváros, melynek végén Molnár Máté passzolta a labdát a kapuba, 0-4.

Tavasszal Miskolcon 2-1-es vereség volt az eredmény. Az első fordulóban a Tiszaújváros a Gyöngyös ellen gól nélküli döntetlennel végzett, a DVTK II. Balassagyarmaton szenvedett 3 gólos vereséget.

Az első félidő elején taktikai harccal kezdődött a mérkőzés, a TFCT inkább a támadásra koncentrált, ez a gólt követően kontrákra változott.

A második játékrészben sem változott a játék képe, a kérdés csak az volt, hogy mekkora lesz a különbség.

Összességében az eredmény hízelgő a nagyon fiatal DVTK-ra nézve, hiszen a gólhelyzetek alapján akár kétszámjegyű is lehetett volna a különbség.

Fontos hogy szóhoz jutott a két fiatal Kundrák és Kovács is. A következő hétvégén a DVSC II. érkezik hozzánk.

Vég Csongor: Az eredmény ellenére ez a meccsünk jobb volt, mint az első bajnokink. A vendégcsapat egy megpattanó lövés után szerzett vezetést az első játékrészben. A második félidei kezdésünk gyakorlatilag a Tiszaújváros malmára hajtotta a vizet. Szinte ki sem jöttünk az öltözőből és már 0-2 állt az eredményjelzőn. Nagyon nehezen tudtunk területeket találni az újvárosi védelem mögött. Ehhez sokkal gyorsabb labdajáratásra lett volna szükségünk. Ahogy tavaly, idén is sok türelemre és munkára lesz szükségünk, hogy a fiatal csapatunkkal bent maradjunk a harmadik vonalban. Négy olyan játékos is játszott ma, akik tavaly még az U17-ben játszottak. Látniuk kell a fiataloknak, hogy felnőtt szinten már minden hibát megbüntetnek a pályán, ahogy tette azt ma a Tiszaújváros is.

Gerliczki Máté: Jól kezdtünk az első félidőben, jól is játszottunk nálunk volt a labda. A lényeg az volt, hogy megszerezzük a vezetést ebben a borzalmas melegben. Nagyon nehéz volt a játékosoknak. A második félidőben stabil játékra törekedtünk, tudtuk, hogy jönni kell az ellenfélnek az eredményért. Kinyíltak, innentől kezdve több kontrát is vezettünk, melyek góllal zárultak. Azt gondolom, hogy teljesen megérdemelten nyertünk.

A forduló további eredményei:
DVSC II. - Balassagyarmat 0-1
Tállya - DEAC 1-2
Putnok FC - Sényő 0-0
Gyöngyös - Jászberény 2-6
Füzesgyarmat - Cegléd 1-2
Eger - ESMTK 3-2
Hatvan - Ózd 4-2

Következik a 3. forduló
2019. augusztus 18., vasárnap 17:00
ESMTK - Füzesgyarmat
Cegléd - Gyöngyös
Jászberény - DVTK II.
Tiszaújváros - DVSC II.
Balassagyarmat - Putnok
Sényő - Tállya
DEAC - Ózd
Hatvan - Eger