Ózdon elmaradt a győzelem

kr foci

A labdarúgó NB III keleti csoportjának 6. fordulójában az újonc Ózd otthonában lépett pályára a Termálfürdő FC Tiszaújváros. A Gerliczki tanítványok nem kaptak, igaz nem is lőttek gólt a mérkőzésen, így 1 pontot szereztek a hétvégén.

Ózdi KSC – TFC Tiszaújváros 0-0

Ózd, 500 néző. V.: Kovács.

Ózd: Lékai – Tönkő, Gál B., Kozics, Pataki R. (Tóth G.), Bogáti (Balogh), Gábor (Zöllei), Lévai, Keményffy, Marczis, Gál Sz. Edző: Várhidi Péter.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Burics, Lippai, Gelsi, Pap, Csicsek (Bussy), Tóth M., Hussein, Orosz, Terdik, Molnár M. (Kulcsár). Edző: Gerliczki Máté.

A forduló előtt listavezető tiszaújvárosiak Ózdra is a győzelem reményében utaztak. Az újvárosiak veretlenek, míg a házigazdák nyeretlenek voltak a bajnokságban. Az első félidőben mindkét csapat igyekezett helyzeteket kidolgozni, de ezek a lehetőségek rendre kimaradtak.

A második játékrészben a vendég együttesnek volt több helyzete, igyekezett ráerőltetni akaratát a házigazdákra. A találkozón a legnagyobb lehetőségek is kimaradtak, így mindkét csapatnak meg kellett elégednie az 1 ponttal. Így a Tiszaújváros továbbra is veretlen, míg az Ózd nyeretlen maradt a bajnokságban. A Tiszaújváros jelenleg a 14 ponttal a 3. helyen áll és legközelebb szeptember 15-én vasárnap délután 4 órától a listavezető DEAC együttesét fogadja. A tiszaújvárosi csapattal kapcsolatos hír még, hogy a Magyar Kupában a főtáblán a a Baranya megyei első osztályban szereplő Villány otthonában harcolhatja ki a továbbjutást a kék-sárga alakulat. A szeptember 21-én vagy 22-én esedékes párharc egy mérkőzésen dől el.

Várhidi Péter: - A hatvanötödik percig el kellett volna dönteni a meccset a javunkra, voltak helyzeteink, a végén már csak küzdöttünk.

Gerliczki Máté: - Jó iramú mérkőzést játszottunk. Az utolsó húsz percben szinte egy kapuztunk, hatalmas helyzeteket hagytunk ki de mivel az Ózdnak is voltak lehetőségei ezért a döntetlen reális.

A forduló további eredményei

Sényő - Hatvan 3-1
DEAC - Balassagyarmat 4-1
Tállya - Jászberény 0-0
Putnok - Cegléd 0-2
DVSC II. - ESMTK 1-1
DVTK II. - Eger 2-1
Gyöngyös - Füzesgyarmat 0-1

Következik a 7. forduló
2019. szeptember 15., vasárnap 16:00

ESMTK - Putnok
Cegléd - Tállya
Jászberény - Ózd
Tiszaújváros - DEAC
Balassagyarmat - Sényő
Füzesgyarmat - DVTK II.
Eger - DVSC II.
Hatvan - Gyöngyös

Négy meccs, hat pont

Az elmúlt hétvégén az utánpótlás csapatok a Mezőkövesd Zsóry és a Debreceni SI együttesével mérkőztek meg. A négy találkozón hat pontot szereztek a fiatalok.

U19
FC Tiszaújváros - Mezőkövesd Zsóry FC Kft. 2-1 (2-0)
Gól: Dósa A., Baga D.
Jók: az egész csapat

U17
FC Tiszaújváros - Mezőkövesd Zsóry FC Kft. 1-2 (1-1)
Gól: Kerekes T. D.
Jók: Béres L., Puskás G., Kerekes T., Káposzta B.

U15
DSC SI - FC Tiszaújváros 2-3 (1-2)
Gól: Bordás K. 3
Jók: az egész csapat

U14
DSC SI - FC Tiszaújváros 2-1 (1-0)
Gól: Orosz D.
Jók: Jávorszki R., Mező D., Elek M., Tóth A., Vitos Zs.