Kemping dömping, strand kaland

kr strandAz idei szezon egyik népszerű újdonsága: a dombcsúszda.

Csúcsot döntött a vendégforgalom a kempingben, soha ennyien nem szálltak még meg a nyáron, mint az idei szezonban. Jó nyarat zárt a strand is. A vendégforgalom több, mint 3 százalékkal magasabb bevételt hozott a tavalyinál. Szeptember 23-tól felújítások kezdődnek a termál medence-térben, ezért két hétre, október 6-ig bezár a komplexum.

Már csak a kaland medence idézi a nyarat, bár ilyenkor már abban sem fürdenek sokan. A kültéri medencék vizét leengedték, hiszen karbantartás, felújítás kezdődik.

- Az idei strandszezon május 25-én kezdődött és szeptember elsejéig tartott, ami a tavalyihoz képest egy héttel rövidebb volt. A 3 hónap alatt 150 ezer vendéget fogadtunk, ebből 312 millió forint bevételünk keletkezett, ami 3,1%-kal több, mint a tavalyi nyári szezonban. Július közepétől augusztus elejéig volt egy kis csökkenés, ami a vendégforgalmat illeti, hiszen akkor elég ősziesre fordult az időjárás, ez a strandnak sem kedvezett. - mondta Szénégető István üzemvezető.

Az árakat évek óta nem emelte a strand a helyi lakosoknak. Tiszaújváros kártyával negyedannyiért lehet itt pancsolni, mint Hajdúszoboszlón vagy Demjénben, ahová egy négy tagú család 20 ezer forintért mehet be, a városi strandon viszont 3700 forint 2 gyerek és 2 felnőtt egész napos belépőjegyének ára. - A 150 ezer vendég körülbelül 10%-a tiszaújvárosi volt, ez 14.500 vendéget jelentett, ami azért is fontos, mert jól látszik, hogy a helyi lakosok kihasználják az önkormányzat adta kedvezményt, hiszen akinek lakcímkártyája van, az 33%-os kedvezménnyel jön be a fürdőbe, akinek még Tiszaújváros kártyája is van, az közel 70%-os kedvezményt vehet igénybe a belépéskor. A kempingben is csúcsot döntött a forgalom. Volt olyan nap, hogy több mint 900 vendég szállt meg ott. Többségük lengyel állampolgár volt. Folyamatos telt házzal dolgoztunk a szezonban és már most is vannak foglalások a jövő évre. - nyilatkozta lapunknak Fodor-Somodi Gabriella üzemeltetési vezető.

A termálfürdő most még nyitva van, de már csak a jövő héten. Utána két hétre bezár a szokásos őszi karbantartás miatt.

- A gyógyfürdő őszi felújítása, karbantartása idén két hét lesz a megszokott egy héttel szemben, ezt az indokolja, hogy a belső medenceteret teljesen be kell állványoznunk, hiszen a fa födémszerkezetet fel kell újítani, festeni, ezt pedig csak úgy lehet, ha nincs vendég az épületben. Vannak persze más tervek is. Az egyik, a legfontosabb, a gyógyrészleg bejáratánál lévő ingyenes parkoló felújítása, ami elkészülhet a következő szezonra, de akár a kültéri vizes játszótér és az északi oldalra tervezett beléptető kapu is. - tudtuk meg a komplexum üzemvezetőjétől.

berta